Index Vakbarát Hírportál

Redőnyzsinórral fojtogattak egy kaposvári eladónőt

2010. február 17., szerda 12:40 | aznap frissítve

Látszólag minden ok nélkül támadott rá egy üzlet alkalmazottjára Kaposváron egy vásárló, aki a nőt redőnyzsinórral fojtogatta - közölte a rendőrség. A megtámadott asszonynak sikerült kijutnia az utcára, ahol a járókelőktől kért segítséget.

A Kaposvár környékén lakó 41 éves férfit a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette, ellene súlyos testi sértés kísérlete és kényszerítés miatt indult eljárás. A férfi nem szolgált magyarázattal arra, miért támadt rá a nyílászárókat forgalmazó cég alkalmazottjára.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a megyei kapitányság közleményét azzal egészítette ki, hogy a férfi a támadást megelőzően több alkalommal is bement a boltba, mondván, ajtót akar vásárolni. Délután ismét visszatért, s amikor a 31 éves eladó hátat fordított neki, egy redőnyzsinórral fojtogatni kezdte, majd a rendőrség kihívásával fenyegetőző nő fejét többször a falba verte, elővett egy kést is, azt azonban nem használta.

Mikor a nő megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, és átadja a bevételt, a férfi elengedte. Több százezer forintot átvett az eladótól, ám, amikor az asszony azt kérte tőle, hogy ne vigyen el minden pénzt, mert nem tud ételt adni a gyerekeinek, akiknek a fényképét is megmutatta, a férfi sírva fakadt. A nőnek ekkor sikerült kimenekülnie az utcára. A rendőrséget egy járókelő értesítette.

A nyomozás feladata lesz kideríteni, hogy a mindvégig zavartan viselkedő bárdudvarnoki férfit milyen szándék vezette - olvasható a kaposvári rendőrség közleményében.

Rovatok