Index Vakbarát Hírportál

Tizenhat hónap börtönre ítélték Mortimer egykori áldozatát

2010. március 29., hétfő 15:11 | aznap frissítve

Patai József és társai 2007 decemberében megtámadtak a Ferencvárosban egy 23 éves fiatalembert és viperákkal ütötték, majd a földre került sértettet meg is rugdosták.

Egy év négy hónap börtönt kapott első fokon Mortimer egykori áldozata. A most húszéves fiatalembert, akit Mortimer annak idején kardjával keresztülszúrt, most életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért ítélte el a Fővárosi Bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a Mortimer-ügyben elhíresült fiatalember és négy, felerészben fiatalkorú társa még 2007. december 18-án hajnali 2 óra tájban megtámadott három fiatalt. A verekedés előzménye egy Tűzoltó utcai diszkóban történt dulakodás volt. A támadók elől két fiatalembernek sikerült elmenekülnie, de a harmadik társukat utolérték és sarokba szorították.

Mortimer egykori áldozata és egyik társa teleszkópos acélbotokkal, úgynevezett viperákkal ütött, harmadik társuk pedig ököllel. A földre került sebesültet a vád szerint még össze is rugdosták. A fiatalember koponyája hét helyen törött be, illetve repedt meg és két ujja is eltörött.

Patai Józsefet 2008. január 1-jén vette őrizetbe a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

Patai Józsefet 2005-ben egy autóbuszon leszúrta egy karddal a Mortimer néven ismertté vált fiatalember. A sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám maradandó sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani. A Mortimer néven ismertté vált támadóját 2007 szeptemberében 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték emberölés kísérlete miatt.

Rovatok