Index Vakbarát Hírportál

Emberi hiba okozta a Baross téri darubalesetet

2010. augusztus 2., hétfő 09:25

Bár a hivatalos vizsgálat még nem zárult le, azt már tudni lehet, hogy vagy a daru kezelője, vagy felettese hibázott a múlt pénteki, Baross téri darubalesetben, a munkagép ugyanis nem volt megfelelően kitámasztva. A balesetben senki sem sérült meg, a daru kezelőjét viszont sokkos állapotban vitték kórházba.

Emberi mulasztás miatt borulhatott fel múlt hét pénteken a Keleti pályaudvar mellett dolgozó daru - mondta Gedeon András, a Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a Magyar Televízió "Ma Reggel" című műsorában.

A szóvivő véleménye szerint körülbelül egy-másfél hónap múlva zárulhat le a vizsgálat, annyi azonban bizonyos: emberi mulasztás okozta a balesetet.

A baleset azért történhetett, mert a járművet kiengedett gémmel mozgatták, kitámasztó talpait előtte visszahúzva. Egyelőre még nem tisztázott, hogy a gép kezelője hozta a rossz döntést, vagy csupán utasítást hajtott végre.

Pénteken reggel felborult egy daru a 4-es metró Baross téri állomásának építésénél. A gém rázuhant egy közelben parkoló autóra, melynek vezetője néhány perccel korábban szállt ki a kocsiból.

A daru kezelője sem sérült meg, mert még időben kiugrott a fülkéből, a baleset miatt azonban sokkos állapotba került és kórházba vitték.

Rovatok