Index Vakbarát Hírportál

Külföldön is keresik a norvég lány gyilkosát

2010. szeptember 4., szombat 12:10

Kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot a kínai állampolgárságú Csao Fej (Zhao Fei) ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy hete megölt egy a norvég lányt Budapesten, a VII. kerületi Hársfa utca egyik szállójában.

A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint csütörtökön európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki "Z. Fei-jel szemben abban a büntetőeljárásban, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított a norvég diáklány megölése kapcsán".

Szigeti József, a BRFK életvédelmi osztályvezetője csütörtökön elmondta: a férfi már nincs az országban, Ferihegyről utazott el a bűncselekmény napján, de a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy melyik országba repült.

A nyomozók biztosak abban, hogy ő a tettes, ezt a kamerafelvétel is igazolja, több személyi és tárgyi bizonyítékot is beszereztek.

A Bors szerdai számában azt írta, a lány holttestét néhány órával azután találták meg, hogy korábbi szerelme "beismerő vallomásnak beillő" üzenetet írt Facebook-adatlapján: "Nem akartalak bántani... Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk".

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta: nem a közösségi portálon tett bejegyzés alapján jutottak a nyomozók arra, hogy ő gyanúsítható a bűncselekménnyel, de a nyomozás során ezt a tényt is vizsgálni fogják.

Rovatok