Index Vakbarát Hírportál

Boltban rontott neki az ügyésznek

2011. január 14., péntek 17:58

Őrizetbe vett az ügyészség pénteken egy férfit, aki a napokban nekirontott az ügyében a vádat képviselő ügyésznek Budaörsön. A támadó egy élelmiszerboltban akadt össze áldozatával, és kétszer is nekiesett. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a gyanúsított és társai ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt a Budaörsi Városi Bíróságon folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a férfi vasárnap délelőtt Budaörsön egy helyi élelmiszerboltban találkozott össze az épp ellene folyó büntetőügyben a vádat képviselő, az üzletben vásárló ügyésszel. Először - az üggyel kapcsolatban - hangosan szidalmazni kezdte őt, majd a nyakát megfogta, és kezével megtolta a fejét is.

Az ügyész utalt ügyészi mivoltára, ahogy arra is, hogy a terhelt ügyéről a bíróságon döntenek. Ezután felszólította támadóját, hogy fejezze be ezt a viselkedést, ám nem járt sikerrel. Az ügyész épp távozott volna az üzletből, amikor a gyanúsított ismét nekitámadt, tovább szidta őt, emellett igyekezett a parkolóba érve fel is lökni. A férfi ekkor is káromkodott, és azzal fenyegette áldozatát, hogy "ki fogja csinálni". Végül a gyanúsított beült kocsijába és elment.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfit pénteken őrizetbe vették. Ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik az eljárás. A gyanúsított az őrizetbe vétel és a gyanúsításközlés ellen panasszal élt és tagadta az ellene felhozottakat.

Rovatok