Index Vakbarát Hírportál

Súlyos állapotban az elgázolt Bálint gazda

2011. február 16., szerda 09:05 | aznap frissítve

Kedd este, nem sokkal 7 óra előtt elgázolta egy autó Bálint Györgyöt, az Ablak című tévés magazinból Bálint gazdaként ismertté vált 91 éves kertészmérnököt. A Blikk információi szerint a gázolás a XVI. kerületi Újszász utca és a Galgahévíz utca sarkánál történt, nem messze Bálint György lakóhelyétől.

A HVG úgy tudja, hogy a súlyos sérültet a mentők a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjába szállították. Bálint György nyílt lábszártörést, illetve más töréseket és fejsérüléseket szenvedett, és még késő este is a műtőben volt. Állapotáról egyelőre nem tudni részleteket.

A BRFK tájékoztatása szerint tegnap 18 óra körül a XVI. kerület Újszász utca és Galgahévizi utca kereszteződésétől nem messze levő gyalogátkelőhelyen egy idős férfit és egy nőt gázolt el egy személyautó. A férfit súlyos, a nőt könnyebb sérülésekkel szállították a Péterffy Sándor utcai Kórházba a mentők. A baleset körülményeit a BRFK Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja. Arra a kérdésre, hogy felmerült-e gyorshajtás lehetősége - a BRFK egyelőre nem adott választ.

Bálint gazda hivatalos honlapján azt írják, Bálint Györgyöt a zebrán gázolták el, miután Makóról hazatérve a buszról leszállt.

Bálint György több kertészeknek szóló magazint is szerkesztett a 70-es és 80-as években, igazán népszerű a Magyar Televízióban péntek délutánonként sugárzott érdekvédelmi, közérdekű információkkal szolgáló Ablak révén lett.

1994-ben politikai pályára lépett: belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe; tagja lett az országos tanácsnak. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő volt. 2009-ben kilépett az SZDSZ-ből, és részt vett a Szabadelvű Polgári Egyesület megalapításában. Honlapján továbbra is kertészeti tanácsokkal látja el az érdeklődőket.

Rovatok