Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben vizsgálják az agyonvert csecsemő anyját

2011. február 22., kedd 13:43

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a budapesti nőt, aki a gyanú szerint megölte egyhetes csecsemőjét. A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése értelmében a nőt az Elmegyógyító és Megfigyelő Intézetbe (IMEI) kell szállítani elmegyógyászati megfigyelésre.

A csecsemő holttestére múlt hét csütörtökön találtak rá Budapesten a XVII. kerületi Domaszék utca egyik lakásában. A mentők a körülbelül egyhetes kisbabát megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A gyerek testén súlyos sérülések nyomai látszottak, a mellkasán is voltak sérülések. A rendőrök szombaton emberölés gyanújával vették őrizetbe az anyát. A fiatal anya állítólag korábban is állt már pszichiátriai kezelés alatt.A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomoz.

A Bors úgy tudja már hónapokkal kisbabája születése előtt szorongott S. Eszter, aki feltehetően szülési pszichózisban verte halálra egyhetes csecsemőjét. Fél évvel gyermeke születése előtt előadást tartott egyházi gyülekezetében S. Eszter, ahol bűnnek értékelte saját szorongásait.
A nő jogászként dolgozott, férjével még a középiskolában ismerkedtek meg.

Rovatok