Index Vakbarát Hírportál

Második repülőgépszerencsétlenségét is túlélte

2011. június 27., hétfő 08:42

Második repülőgépszerencsétlenségét élte túl az a 16 éves amerikai fiú, akinek életéért jelenleg is küzdenek a michigani orvosok, írja a Chicago Tribune.

A tinédzser édesapjával és annak második feleségével szenvedett repülőgép-szerencsétlenséget péntek este. A szülők, Dr. Stephen Hatch és felesége Kim mindketten meghaltak, Austin Hatch-t pedig jelenleg is kritikus állapotban ápolják egy észak-michigani kórházban. David Bojrab, a család közeli barátja és egyben Austin apjának barátja azt mondta, a család egy michigani tó mellett fekvő nyaralójukba készült, mikor egymotoros repülőgépük a Charlevoix reptér melletti egyik hangárba csapódott.

A hivatalos tájékoztatás szerint a nyomozók jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit, szemtanúkat kérdeznek ki és bekérték a légiforgalom, illetve a radarok aznapi adatait is. Eredményt leghamarabb tíz nap múlva várnak, de a baleset okának kiderítéséhez akár másfél évre is szükség lehet.

A fiú és apja egyébként már túléltek egy 2003-as repülőgép balesetet, melyben életét vesztette Austin édesanyja és két testvére. A család szintén a nyaralóból repült hazafelé Indianába, mikor balesetet szenvedtek. Egy 2005-ös FBI jelentés szerint a szerencsétlenséget az okozta, hogy rosszul tervezték meg az úthoz szükséges üzemanyag mennyiségét, egy másik vizsgálat szerint viszont közrejátszhatott a balesetben a sötétben végrehajtott kényszerleszállás is.

A férfi akkor csak fiát Austint tudta megmenteni, 38 éves feleségét, Julie-t és két másik gyermekét, a 11 éves Lindsay-t illetve az öt éves Iant, már nem.

Hihetetlen ajánlatot kapott a baleset előtt

A fiú tehetséges kosárlabdás, aki a baleset előtt pár héttel fogadta el a Michigani Egyetem ajánlatát, mely szerint 2013-tól ösztöndíjas diákként erősítheti az egyetem csapatát.

Dan Kline, Austin középiskolai tornatanára az AP hírügynökségnek úgy nyilatkozott: a következő két nap lesz kritikus a fiú számára, ám véleménye szerint Austin fizikiailag és szellemileg is erős - olyan valaki, aki tudja kezelni a dolgokat. "Nagyon érett fiatalember, sose mondanák meg róla, hogy még csak 16 éves" - nyilatkozta.

A helyi újságnak a fiú a múlt héten úgy nyilatkozott: az, hogy beszélhetett a michigani egyetem edzőjével, és elfogadta annak ajánlatát, élete egyik legnagyobb élménye volt. "Különleges pillanat volt az életemben - mondta az újságnak. Nem volt értelme várni, és mivel nincs semmi olyan, amit ne szeretnék a programjukban, vagy amibe ne tudnék bekapcsolódni. Az egyetem a szerencsétlenség hírére szintén részvétét fejezte ki.

Rovatok