Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállt Ferihegyen egy Wizzair-gép

2011. július 19., kedd 20:07 | tizenkét éve frissítve

Visszafordult a Wizzair ma esti, 18.20-as londoni járata. A gép a repülőtér honlapjának adatai szerint eleve csak 19.07-kor szállt fel Ferihegyről, majd információink szerint Göd-Vác magasságában visszafordult.

A flightradar24.com adatai megerősítik, hogy a gép nem sokkal a felszállás után visszafordult, majd – feltehetően, hogy a landolás előtt elhasználja az üzemanyagot – Isaszeg és Sülysáp felett körözött hosszasabban, végül visszafordult a repülőtérre.

Az Airbus 320-as valóban visszafordult, és 176 utassal rendben landolt Ferihegyen, erősítette meg a Wizzair szóvivője. Varró Balázs elmondta, hogy a felszállás után nem sokkal egy futóműhiba-jelzést észlelt a személyzet, emiatt döntöttek a visszafordulás mellett. A futóművel a landolásnál semmi gond nem volt, a gépet átvizsgálják. Az utasokat még ma este 11 órakor egy másik géppel repítik Londonba.

A gép leszállt, erősítette meg az Indexnek Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A landolásnál senki nem sérült meg és nem volt szükség semmiféle beavatkozásra a tűzoltók részéről sem, mondta a szóvivő, aki szerint valamilyen műszaki hiba miatt fordult vissza a gép. A tűzoltók mindenesetre a legmagasabb fokozatú, 5-ös kiemelt készültséggel várták a több mint 180 utassal visszafordult gépet.

A reptér szóvivője, Hardy Mihály visszahívást ígért megkeresésünkre.

Rovatok