Index Vakbarát Hírportál

Kilenc év fegyház a piszkavasos rablónak

2011. október 27., csütörtök 10:15

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt fegyveresen elkövetett rablásért és más bűncselekményekért a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki benzinkutakat fosztott ki 2009-2010 fordulóján.

A vádlott 2009 decemberében, hetekkel munkanélkülivé válása után kétszer kirabolta ugyanazt a balatonfüredi töltőállomást. Januárban ugyanott már elzavarták, amikor pénzt követelt; ekkor Győrbe utazott, ahol másnap megpróbált egy pannonhalmi kútnál pénzt szerezni, de ott is kudarcot vallott.

A férfi támadásai során késsel, piszkavassal vagy pisztollyal fenyegetőzve követelt pénzt.

A Győri Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta az ügyben első fokon hozott ítéletet.

Korábban a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Móró Pétert - halmazati büntetésül - 9 év fegyházbüntetéssel sújtotta, 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 2 évre a közúti járművezetéstől, továbbá 165 ezer forintos vagyonelkobzásra ítélte. A vádlott az akkori ítéletet elfogadta, az ügyész azonban jelezte: a büntetés időtartamának jelentős emeléséért fellebbez. Álláspontja szerint ugyanis egyrészt számos más cselekményben is bűnösnek mondták ki a férfit, másrészt első fokon az eljárás nem tárt fel olyan okot, ami indokolta volna, hogy az ítéletben a középértéknél rövidebb időtartamú büntetést szabjanak ki.

Rovatok