Index Vakbarát Hírportál

Rossz oldalon szállt le a vonatról, meghalt

2010. január 1., péntek 09:59 | aznap frissítve

Egy Martonvásárnál elgázolt, húszéves férfi maga hívta a mentőket, ám a kórházba szállítás közben meghalt.

Csütörtökön este meghalt egy húszéves férfi, miután a Fejér megyei Martonvásárnál elgázolta a vonat. A mentés részleteiről Budai Imre, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei mentésirányítója elmondta: az elgázolt fiatalember a baleset után még maga hívta fel telefonon a rendőrséget, és a rendőrök jelezték a mentőknek a balesetet.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika elmondta: az eddigi adatok szerint a 20 éves oroszlányi férfi Martonvásár állomáson szállt le, ám a peronnal ellentétes oldalon, s át akart bújni a vonat alatt, amikor a vonat elindult. A baleset következtében a vonat a férfi mindkét lábát levágta - tette hozzá a rendőr százados.

A riasztott mentőautó gépkocsivezetőjének és mentőápolójának nehéz dolga volt, mert az állomást éppen átépítik, így járművüket a jelzett helyszín közelében hagyták, és felszerelésükkel gyalog indultak el a sínek mentén. A fiatalembert a perontól nem messze találták meg, az időközben kiérkező székesfehérvári esetkocsi elindult vele a kórházba, ám a férfit olyan komoly sérülés érte, hogy a kórházba szállítás közben a mentőautóban meghalt.

Rovatok