Index Vakbarát Hírportál

A királyi család még mindig fenntart egy üres helyet Fülöp hercegnek az ünnepi asztalnál

2021. május 11., kedd 14:58

Károly herceg a ramadan befejezésének alkalmából szólt a Nagy-Britanniában élő muszlimokhoz. Beszédében a koronavírus áldozatai mellett saját édesapját is méltatta.

Több mint három hete temették Fülöp herceget. II. Erzsébet néhai férjének búcsúztatójára a fél világ kíváncsi volt, az Indexen is követtük az eseményeket. Sokakat az érdekelt leginkább, milyen lesz a nagy találkozás Harry és Vilmos között, és hogy vajon kibékülnek-e a testvérek. Egyelőre úgy néz ki, marad a mosolyszünet.

A viszály mellett azonban ott van a gyász is, ami megkeseríti a brit királyi család hétköznapjait – utóbbival pedig bizony nincsenek egyedül. Károly herceg a ramadan vége miatt szólt az Egyesült Királyság muszlim lakóihoz, és a hozzájuk intézett kedves szavak között saját veszteségeikről is beszélt.

Tudom, az elmúlt év mindannyiunk számára nagy kihívást jelentett, és tisztában vagyok azzal, milyen hatással volt a pandémia a muszlim közösségre. Ebben az évben megannyi családban, köztük az enyémben is lesz egy üres szék az ünnepi asztalnál, ahogyan a barátokkal sem osztozhatunk az ünnepi szellemben ölelésekkel. Csak azt tudom mondani, hogy mélyen elszomorít ez a helyzet, és a szívem szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket

– mondta online bejelentkezése során Károly herceg, amit a Daily Mail is közölt.

Ami édesapja, Fülöp halálát illeti, nem tudni olyasmiről, hogy a herceg a koronavírus áldozata lett volna. A halotti anyakönyvi kivonat szerint halálához sem a szívműtétjének, sem pedig annak a fertőzésnek nem volt köze, ami miatt korábban kórházi kezelésre szorult.

(Borítókép: Kamilla hercegné, Károly herceg, II. Erzsébet, Fülöp herceg, Vilmos herceg és Katalin hercegné a Buckingham-palotában 2016. december 8-án. Fotó: Dominic WPA Pool / Getty Images Hungary)

Rovatok