Index Vakbarát Hírportál

Lakatos Márk: A négy fal között csinálom, nyugi!

2021. május 18., kedd 06:50

A Mivanaveled show a gyanútlan szemlélődőnek tűnhet úgy, mintha egy modernizált Kész átverés show-t nézne. A számos szórakoztató pillanatot biztosító műsor egészen izgalmas percekkel szolgált, mármint eddig. Az évadnyitó epizódban Hajós András besétált a csapdába, és kiborult a műsorvezetők felkészületlensége és bénázása láttán. Cinthya Dictator a teljes döbbenet után kapcsolt, de nem hagyta magát, míg T. Danny rezignáltan vette tudomásul az alázására irányuló igyekezet formáit. A legutóbbi adásban azonban terítékre került egy igazi nagyvad, akit Pajor Kristóf és Turai Barnabás nem bírt két vállra fektetni.

Lakatos Márkot nem érte hideg zuhanyként, ami fogadta. „Fel tudtam készülni magára a formátumra, egészen az olyan finomságokig, hogy a stúdió színvilágához öltözzek” – újságolta az Indexnek. (Fekete háttérhez feketét választott, ami jelen szituációban nyíltan vállalt trollkodás.) Lakatos beszámolójából nyilvánvalóvá vált, hogy a műsort hétről hétre rögzítik, nem egyszerre vesznek fel egy évadra elegendő anyagot.

„Szeretem az abszurdot mint műfajt. Beckett, Ionescu darabjain edződtem, csak hogy a műfaj nagy öregjeit említsem, fel vagyok készülve tehát a fordulatokban gazdag helyzetekre. Miután végignéztem a Hajóssal és Cinthyával készült műsorokat, megszületett a stratégia. Mivel a műsorvezető páros az interjú- és a youtuberformátumot hekkelik, úgy döntöttem, meghekkelem a hekkelőket, de arra kínosan ügyeltem, hogy teljes naivitást mutassak.”

Mivanaveled: Mesélj a saját outfitedről! Annyira nem jött most össze.

Lakatos Márk: Lehet, hogy nem sikerült jól, de nézd a gigantikus gyűrűt, ezzel megúszhatod az egészet.  Mindig kell egy felkiáltójel az outfiten, amely eltereli a figyelmet, és helyrehozhatod vele az öltözködési baklövésed.

Mivanaveled: Ritka, hogy valaki a divatszakmában férfiként tud érvényesülni.

Lakatos Márk: Főleg meleg férfiként. Gondolom, nincs bajotok a melegekkel. Négy fal között csinálom, nyugi.

Egy ponton túl elfogytak a páros eszközei, nem tudtak mit csinálni, végül a műsor lezárásaként a két műsorvezető összeverekedett. „Ha valaki provokál, bírnia kell a provokációt – summázta véleményét Lakatos, majd hozzátette: – Kíváncsian várom, miként tudják folytatni így ezt a formátumot.”

Amit pozitívumként emelt ki, az az, hogy a felvétel alig háromnegyed órás volt, ebből sikerült közel hét perc hasznos anyagot összevágni. „Ilyen szempontból kevésbé volt időrabló, mint a Partizánban szerepelni, ahol három órán keresztül fárasztott Gulyás Márton a rám projektált sajátos elméleteivel, de mentségére legyen mondva, az a beszélgetés legalább gondolatébresztő volt. A műsor hatására elindul egy projektem, amelyben olyan emberekkel foglalkozom majd, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy eljussanak hozzám vagy a szalonba, netán megvegyenek egy jobb ruhát egy drágább helyen.”

(Borítókép: Lakatos Márk)

Rovatok