Index Vakbarát Hírportál

Schobert Norbert: Nekem is megvolt a csimpánzcsöcs

2021. május 19., szerda 17:16

A fitneszguru visszatér. Ledobott 16 kilót, újra aerobikozik, és elvezeti családjával a 90-es évekbe mindazokat, akik úgyanazt gondolják, mint ő, hogy régen minden jobb volt.

„Beragadtam a 90-es évekbe. Akkor minden más volt, jó volt a zene, divat volt táncolni, vidéken is diszkót láttál diszkó hátán, megesett, hogy egy este letáncoltam magamról 4 kilót” – kezd in medias res fénykorának felidézésébe Schobert Norbert. „Ma nincsenek találkozások, beszélgetések, a TikTok, az Instagram, a Facebook dominálják a szociális kapcsolatainkat – kesereg. Hol vannak az aerobikórák, amikor félmeztelenül ugráltunk futófényes napszemüvegben, vagy amikor ketten tapostunk egy szteplépcsőt?” – teszi fel a költői kérdést a fitneszguruból lett üzletember, amit nem hagy megválaszolatlanul.

Majd ő visszahozza. A cél érdekében a családját is mozgósította egy videó erejéig. Ő vezeti a tornát, mellette Lara és Norbika, a háttérben felesége, Rubint Réka és két táncosa segítik megidézni a dicső kilencvenes éveket. Ebben lesznek segítségükre a ruhák, a lézerfények, a diszkógömbök, a helyszín, a zenéről gondoskodó retró DJ, Lotters Krisztián, nem utolsósorban pedig a kor egy ikonikus kelléke, a körlámpás kockalada, az ezerkettes, közismertebb nevén ezerkecske/ezerkecsi.

Ennél érdemes elidőzni egy kicsit. „Hiába 70-es évekbeli autó, nekem a 90-es években erre tellett, ezzel jártunk. Nem pont ezzel, mert a 90-es években egy szemeteskuka színű Ladával szaggattam az aszfaltot, majd Skodára váltottam, de annyira hiányzott, hogy Réka a házassági évfordulónkra meglepett eggyel. A szín nem stimmel, de patent darab. Ritkán futtatom meg, esőben, hóban soha, mert féltem, de járunk vele fagyizni, és Réka is elköti néha az ezerkecskét. Olykor megesik, hogy csak beleülök, tapogatom a műszerfalat, szagolgatom a kárpitot, most azonban több jut neki a reflektorfényből.

Ez jó hír neki, önmagam számára pedig az, hogy összekaptam magamat. Két szívműtétem volt, az első velem született szívbillentyű-zavar, a másik kórházi fertőzés miatt. Háromszor hozott vissza a defibrillátor az életbe. Legutóbb tolókocsiban távoztam a kórházból, lefogytam, majd az orvosok azt mondták, fel kell erősödnöm, mire meghíztam. Ezután jött 5-6 év önsajnálat, de ennek vége lett akkor, amikor megláttam magam egy tábori fotón

csimpánzcsöccsel és zsírhassal. úgy néztem ki, mint egy jóllakott péklegény.

Ekkor feküdtem rá komolyabban a diétára, majd mostanra ledobtam 16 kilót. Jelenleg jó a kondim, megvan a súlyom, a vágyam, a jogi lehetőségem, bekapcsolom tehát az időgépet. Kíváncsian várom, tudok-e még akkorát robbantani, mint 1997-ben, amikor 13 évig a csúcson voltam” – zárja mondandóját Schobert Norbert. S hogy teljesül-e a vágya, kiderül a szóban forgó videó premierjén, amely az Index címlapján lesz látható péntek délelőtt.

(Borítókép: Szűcs Gergő)

Rovatok