Index Vakbarát Hírportál

Rubint Réka: Azonnal műteni kellett Norbit

2021. augusztus 30., hétfő 14:31

A kórházból, Schobert Norbert ágya mellől jelentkezett Rubint Réka, hogy részletesen is beszámoljon arról, mi történt a férjével. A fitneszguru stroke miatt lett rosszul, állapota azonnali beavatkozást igényelt.

Ahogy korábban az Index is megírta, Schobert Norbert múlt csütörtökön rosszul lett és összeesett a háza előtt, mentőhelikopter vitte kórházba. A fitneszguru állapota miatt rengetegen aggódtak. Azóta kiderült, hogy szerencsére túl van az életveszélyen, és mostanra jobban érzi magát.

Rubint Réka most a közösségi oldalán részletesen is beszámolt arról, mi történt pontosan a férjével és hogyan sikerült megmenteni. Bejegyzésében azt írta, Schobert Norbert csütörtök reggel minden előjel nélkül hirtelen rosszul lett, és a házuk előtt összeesett. A szomszédjuk épp akkor sétált ki az utcára, így azonnal észlelte a történteket, és becsengetett hozzájuk. Szerencsére Rubint Réka otthon volt, így azonnal tudta riasztani a mentőket. Eövid időn belül meg is érkezett a sürgősségi és légi segítség, majd kiderült, hogy a fitneszguru stroke-ot kapott.

Stroke, ami sajnos bárkivel, bármely életkorban és kondícióban előfordulhat. Nem történt agyvérzés, egy vérrög elzáródást okozott az agyban

– folytatta Rubint Réka, hozzátéve: a légimentők és az Országos Mentőszolgálat gyors és profi ellátásának, az azonnali kórházi vizsgálatokat követő vérhígításnak köszönhetően sikerült stabilizálni férje állapotát. A koponya-CT-vizsgálatot követően az orvosok azonnali műtétet javasoltak.

A katéterrel történő beavatkozással sikerült eltávolítani az elzáródást okozó vérrögöt. Szerencsére minden beavatkozás időben megtörtént, így maradandó károsodás nélkül vészelte át a történteket. Norbi beszéde, mozgása, emlékezete teljesen helyreállt, állapota stabil, jelenleg is a legjobb kezekben van

– olvasható a posztban. Rubint Réka azt is hozzátette, hogy Schobert Norbert rosszullétének azonnali észlelése és a mentőszolgálat gyors segítsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy rövid időn belül megkapta a megfelelő kórházi ellátást, így időben sikerült segíteni és a beavatkozásra sort keríteni.

Nem tudunk elég hálásak lenni a Honvédkórháznak és Okitinek a magas színvonalú szakmai munkájukért. A stroke-ot nagyon sok minden okozhatja, viszont a regenerációban óriási szerepe van annak, hogy Norbi egész életében sportolt, erős a szervezete. Bízunk benne, hogy szép lassan megerősödik, és a javasolt terápiás kezelések igénybevétele és betartása mellett hamarosan újult erővel tud nektek segíteni. Én vele és mellette vagyok! Körülölelem a szeretet energiájával, ami az egyik legerősebb gyógyszere a léleknek. Vigyázzatok magatokra, egymásra és a szeretteitekre!

A teljes bejegyzést itt találja:

Rovatok