Index Vakbarát Hírportál

Erzsébet királynő a régi James Bond-filmekre esküszik

2021. október 4., hétfő 12:47

Erzsébet királynő imádja a James Bond-filmeket és az összeset látta már a legújabbat leszámítva, de inkább a régieket kedveli  – írja a brit Express.

Mindezt a királyi család egyik életrajzíróra, Gyles Brandreth árulta el, aki többek közt Erzsébet királynő és Fülöp herceg házasságáról is könyvet írt és többször beszélt személyesen a királynővel. 

Imádja az első James Bond-filmeket

– árulta el Brandreth a királynőről. Hozzátette: Erzsébet királynő a sorozatú újabb filmjeit is szereti, de egy kicsit „túl hangosnak”, akciódúsnak tartja ezeket, jobban kedvelte a széria korábbi alkotásait. 

Néhány nappal ezelőtt mutatták be a sorozat legújabb filmjét, a Nincs idő meghalni-t, amelyben Daniel Craig utoljára alakítja James Bondot. A kritikusok nagyon pozitívan fogadták a filmet, az Index is írt kritikát róla. 

Egyébként nemcsak Erzsébet királynő nagy rajongója a szériának, ugyanis Károly herceg és felesége, Kamilla, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné is részt vett a film premierjén. 

A James Bond-sorozat egyébként körülbelül egyidős a királynővel: Ian Fleming 1953-ban jelentette meg az első James Bond-könyvet, vagyis egy évvel azután, hogy Erzsébet királynő trónra került. Az első, Dr. No című filmre viszont még egy évtizedet várni kellett, azt csak 1962-ben forgatták. 

A 2012-es londoni olimpia alkalmából egyébként készült is egy kisfilm, amelyben Erzsébet királynő ejtőernyővel kiugrik egy helikopterből Daniel Craig mellől. Természetesen az ugrást a valóságban egy dublőr hajtotta végre.

Rovatok