Index Vakbarát Hírportál

Fekete Dávid börtönben marad, fennáll a szökés veszélye a bíróság szerint

2021. november 5., péntek 13:31 | aznap frissítve

Fekete Dávidot fél évvel ezelőtt, még májusban vették őrizetbe a rendőrök. A 35 éves férfit – aki egykor a Megasztár című műsorban tűnt fel – közokirat-hamisítással és tíz, vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádolják, majd az is kiderült, hogy festményekkel üzletelt, és több mint 100 millió forintos kárt okozhatott.

Az egykori énekes börtönbe került, és bár a Győri Járásbíróság eredetileg legfeljebb 2021. november 6-ig tartotta volna bent, most ismét meghosszabbították a letartóztatását.

Fekete Dávid a büntetés-végrehajtás autójával, őrök kíséretében érkezett a bíróságra, amely pénteken hozta meg a döntését a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbításáról,

aki a gyanú szerint közel százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el

– közölte a Győri Törvényszék.

A bíróság két hónappal, 2022. január 6-ig hosszabbítja meg az előzetes letartóztatást, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A pénteki ítélet nem jogerős, a védő fellebbezett.

Korábban is részben ezzel az indokkal hosszabbították meg börtönben tartózkodásának idejét, valamint azért, mert Fekete Dávid első és folytatólagos kihallgatásai között is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű, szándékos bűncselekményeket, és az anyagi bizonytalansága és a tartozásai miatt fennállna a veszélye, hogy szabadlábon újabb vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

A bíróság szerint a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetés, ám halmazati büntetés miatt 15 év a felső határ.

(ugytudjuk.hu)

Rovatok