Index Vakbarát Hírportál

Csak ennek a két embernek veszi fel a telefont II. Erzsébet

2021. november 27., szombat 11:55

Talán kevesen tudják, de II. Erzsébet saját telefonnal rendelkezik, ami ráadásul a Samsung egyik olyan modellje, amely az MI6-nek köszönhetően a hackertámadásokkal szemben is jóval ellenállóbb a szokásosnál. A készüléket mindössze két embernek veszi fel a királynő – írja a Mirror. Az információt egyébként Jonathan Sacerdoti, a brit királyi család szakértője árulta el.

A két kiváltságos ember közül egyikük sem a fia, Károly trónörökös vagy két fivére. II. Erzsébet a telefont csupán egyetlen lányának, Anna hercegnőnek, valamint John Warren-nek veszi fel.

Ő (John Warren) a királynő barátjának, Carnarvon néhai grófjának a veje, otthona a berkshire-i Highclere-kastély volt, amit a tévénézők leginkább Downton Abbey-ként ismernek

– mondta Sacerdoti. Warren emellett a világ egyik vezető lovásza, aki a királynő versenyzési és tenyésztési tevékenységét is felügyeli. Az uralkodó hosszú ideje foglalkozik lovakkal, 19 évesen a világ egyik leghíresebb lóversenyén, a Royal Ascoton is részt vett.

II. Erzsébetet és Annát korábban többször is lehetett összeöltözve látni nyilvánosan. A lovaglás és a lovak szeretete is összeköti őket.

Rovatok