Index Vakbarát Hírportál

Sebestyén Balázs: A büdös életben nem fogok politizálni

2021. november 27., szombat 18:23

A rádiós műsorvezető kifejtette, miért nem kíván közélettel foglalkozni a műsorában.

Gulyás Márton heti talkshow-t indított Péntek Esti Partizán néven, a műsor első vendége pedig Sebestyén Balázs volt. A Partizán csatorna vezetője szokásához híven nem is kertelt, időnként megizzasztotta beszélgetőpartnerét.

Már a kezdő téma sem volt piskóta – Sebestyén Balázs még alig foglalta el a helyét a kanapén, máris viszontláthatta magáról azokat a kínos felvételeket, amiket időnként még ma, húsz év távlatából is számonkérnek rajta. A műsorvezető saját bevallása szerint eleget vezekelt már mindezért, az életében pedig fontos fordulópontot is hozott a szóban forgó válogatás nyilvánosságra kerülése.

Vannak az életben olyan dolgok, amiket az ember se jóvá tenni, se megváltoztatni nem nagyon tud. Ez ügyben én nem tudok mit csinálni azon túl, hogy az ember elmantrázza, hogy elképesztően barom voltam

– mondta a rádiós műsorvezető, hozzátéve, hogy miután a botrány kirobbant, a csatorna sokkal komolyabb figyelmet fordított a fiataljaira, ettől kezdve már tanárok oktatták őket a helyes televíziós tartalomgyártásra.

Amellett, hogy végigvették Sebestyén Balázs karrierjét, Gulyás Márton a rádiós műsorvezetőt igyekezett politikáról is kérdezni. A válasz meglepő volt.

Nagyon más a politikai kultúra mondjuk Amerikában: ha valaki ott republikánus vagy demokrata, az egy érdem. Azért nem vernek meg, nem szólnak be. Más a demokráciával való viszonyuk, ott ismert emberek tudnak ezekben a szerepekben tetszelegni. Szerintem ez egy sokkal kisebb pocsolya, nem értjük a másik felet, nem hallgatjuk meg, nincs is kommunikáció, nincs párbeszéd, maximum az, hogy ha te ide szavazol, rohadjál meg, ha te meg ide, akkor a jó kurva anyádat. Én erre a közegre nem vágyom. Hülye lennék a saját mentális energiámat, a tudatállapotomat egy ilyen dologgal, mint a politika, beszennyezni, odaadni. A büdös életben nem fogok politizálni

– mondta Sebestyén Balázs, majd kiemelte, hogy a műsorában nem cenzúra miatt nem érintenek politikai témákat, hanem azért, mert a céljuk a szórakoztatás, nem pedig a hangulatkeltés.

Rovatok