Index Vakbarát Hírportál

Szexuálisan zaklatták a High School Musical-széria sztárját

2021. december 9., csütörtök 05:56

A fiatal színész éveken át emlékezni sem volt képes a traumára, olyan mélyen temette el magában.

Joshua Bassett neve elsősorban a tinédzser generáció számára lehet ismerős, a feltörekvő színész és énekes azonban egye feljebb tör a ranglétrán, a napokban pedig igazán fontos dologra hívta fel a figyelmet.

A húszéves zenész a GQ magazinnak adott interjújában elárulta, hogy fiatalabb korában egy nála jóval idősebb férfi rendszeresen zaklatta szexuálisan, ám a traumát évekig eltemette magában.

Sokszor éltem át szexuális bántalmakat gyerekkoromban. Egészen tavalyig nem emlékeztem ezekre, ami őrület. Annyira mélyen eltemettem. Amikor tinédzser voltam, egy nálam sokkal idősebb férfi rendszeresen bántalmazott, és én nem tudtam úgy nézni erre, mint amilyen valójában volt

– vallotta könnyeivel küzdve a High School Musical sorozatverziójának főszereplője, aki elmondása szerint önfejlesztés útján volt képes visszaidézni traumáit.

Bassett hozzátette, hogy történetéről bővebben is beszél majd egy bizonyos heavy talk nevű podcastben. Célja az, hogy segítsen azokon, akik hasonló dolgokat éltek át, és ezáltal olyan információs környezetet teremtsen, amelyre neki is szüksége lett volna gyermekkorában. Addig viszont írt egy dalt, amelyben némileg betekintést enged a küzdelmébe.

Rovatok