Index Vakbarát Hírportál

Teljesül Kóbor János végakarata, de nem egészen úgy, ahogy szerette volna

2021. december 11., szombat 07:31

Kóbor János családja megkapta az engedélyeket, így teljesíthetik Mecky végakaratát. Az Omega alapító frontembere, énekese 78 évesen halt meg koronavírusban hétfőn, és már azt is tudni lehet, milyen lesz a búcsúztatása – írja a Blikk.

Hamvasztás lesz, ez nem kétséges. Helikopter, Balaton közepe, szórás. Igen, engem szórjanak a Balatonba, és kész!

– mondta korábban Kóbor János, aki zenésztársai halála miatt kezdett el a saját temetésén gondolkodni. Ahogy fogalmazott, számára az lenne az ideális, ha nyáron halna meg, mondván, nem lenne jó, ha a jégre szórnák.

Trunkos András, az Omega menedzsere is elmondta, hogy Mecky nem akart temetést, nem akarta, hogy földi maradványai egy sírban pihenjenek, egyúttal kérte, hogy a hamvait a Balatonba szórják. Ezt a családja tiszteletben is tartja, sőt megkapták az engedélyeket is, ám a szigorú előírások nem teszik lehetővé a levegőből szórást, és egyelőre nem tudni, mikor lesz a szűk körű gyászszertartás.

Az imádott vitorlása már a száraz dokkban van, így biztosan nem arról szórják a hamvait. Valószínűleg majd egy erre a célra alkalmas csónakot kell bérelni. A helyi hatóságok már jelezték, segítenek, s kérdés esetén állnak rendelkezésünkre

– mondta a lapnak Trunkos András.

Arról külön engedélyt kellett kérni a terület kezelőjétől vagy tulajdonosától, hogy Kóbor János hamvait a Balatonba szórhassák, ebben az esetben az illetékes vízügyi igazgatóságtól. Emellett szigorú szabályoknak is meg kell felelni, így a hamvakat lebomló urnában kell leengedni a víz alá, tehát a levegőből nem lehet beszórni a vízbe.

(Via blikk.hu)

(Borítókép: Kóbor János 2012-ben. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok