Index Vakbarát Hírportál

A válságos állapotban lévő Csollány Szilveszternek üzent egy műtüdős eljáráson átesett nővér

2021. december 14., kedd 07:56

Ahogy arról az Index is beszámolt, koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A népszerű olimpikont még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik. Állapota válságos, és továbbra is lélegeztetőgépen tartják. 

A napokban felvetődött, hogy műtüdőeljárással menthetik meg Csollány Szilveszter életét, pontosan azzal a módszerrel, amellyel Nagy Gergelyné Hajnalka tatai nővért is megmentették az orvosok. A korábban 105 napot intenzíven, 42 napot lélegeztetőgépen lévő ápoló a kemma.hu oldalon keresztül üzent az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak és családjának.

Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család, és segíti az egészségügyi csoport. Mindenki érte van és mellette áll. Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani

− üzente a nővér, aki elmondta, hogy bár meggyógyult a betegségből, de „már soha nem lesz olyan, mint régen volt”. 

(Borítókép: Csollány Szilveszter 2002. november 24-én. Fotó: Oláh Tibor / MTI)

Rovatok