Index Vakbarát Hírportál

Vanessa Hudgens híres pasi nélkül is végigsétálhat a vörös szőnyegen, amikor csak akar

2021. december 14., kedd 10:43

A High School Musicallel híressé vált színésznő ma lett 33 éves, a Netflix pedig hetek óta őt ünnepli a karácsonyi filmek kínálatát tekintve. De hogyan jutott el ide?

Egyre közeledik a karácsony, az ünnepi hype-ot pedig a streamingplatformok sem hagyják meglovagolatlanul. Sorra tolják a nézőik arcába a karácsonyi filmajánlásokat, némelyikről pedig hagyjuk is meggyőzni magunkat. Leülhetünk elé, vagy mehet csupán a háttérben, miközben szaggatjuk a mézeskalácsot, vagy befűzzük a szálat azokba a karácsonyfadíszekbe, amiket tavaly elszakítottunk pakolás közben. Egy biztos, aki az elmúlt napokban nem találkozott Vanessa Hudgens arcával a Netflixen, az tudatosan ignorálja az ünnepi válogatásokat.

Aki beadja a derekát, és végigpörgeti, esetleg végig is nézi a kínálatot, egész biztosan belefutott a kedves arcú színésznőbe, akiről talán első blikkre nem is tudta eldönteni, honnan lehet ismerős. Pedig sokan azok közül, akik leülünk a Netflix elé, pont annak a Vanessa Hudgensnek a filmjeit nézzük, akin annak idején felnőttünk.

A kaliforniai születésű Vanessa mindig is színpadra vágyott. Nyolcévesen már zenei színházban lépett fel, első filmszerepét 15 éves korában kapta a Tizenhárom című drámában. A világhírnevet nem sokkal később a High School Musical szériája hozta el neki, akárcsak korábbi partnerének, Zac Efronnak.

Kettejük kapcsolata egyébként nemcsak a filmeknek, de a karrierjüknek is remekül állt. Ötéves kapcsolatuk alatt Brangelina típusú imádat övezte őket, igazi sztárpárnak számítottak, akikkel kvázi bármit el lehetett adni. Szerelmük azonban nem állta ki az idő próbáját, a fiatal színésznőt pedig egyesek szerint az is nagyon zavarta, hogy lehetetlenség szabadulni párja rajongóitól. 2010-ben végleg búcsút mondtak egymásnak.

Vanessa nem maradt sokáig facér. 2011-ben Austin Butler, ugyancsak színész rabolta el a szívét, kettejük kapcsolata 2019-re fáradt el. A színésznő jelenleg Cole Tucker baseballjátékossal jár.

Ami a karrierjét illeti, Vanessa lelkesedése sem a High School Musical vége, sem pedig a Zac Efronnal való kapcsolatának lezárása után nem apadt el. Amellett, hogy énekesi karrierjén is dolgozott, a színésznő mindig is a vásznat részesítette előnyben. Miután a hírnevet hozó széria befejeződött, a Csúf szerelem és az Álomháború című filmekkel folytatta pályafutását. Az évek során egy csokor moziban és sorozatban szerepelt, és bár filmjei zömmel középkategóriásak, idén sikerült nagyot harapnia.

A Jonathan Larson életét feldolgozó Tick, Tick… Boom! című drámát igencsak jól fogadta a közönség, és bár Vanessának nincs sok mondanivalója, énekhangjával meglehetősen nagy mértékben járul hozzá a produkció sikeréhez.

Hasonló népszerűségnek örvendett idén az Asking For It című film is, és bár a Karácsonyi cserebere harmadik része ismételten csak közepes értékelést kapott, az ünnepi hangulatot ugyanúgy hozza, mint az elődei, így díszítés és sütögetés közben tökéletes aláfestés lehet az egész család számára.

Ami a színésznő zenészkarrierjét illeti, bár voltak saját slágerei, a Spotify-profilját elnézve sokkal inkább a filmjei betétdalait szereti a közönsége. Tehetségét persze senki sem vitathatja, múlt héten övé volt az a megtiszteltetés is, hogy elénekelhette az amerikai himnuszt a National Football League egyik meccse előtt.

Amellett, hogy a show-bizniszben jól megy a sora, Vanessa az üzleti életben is bebiztosította magát. Létrehozott egy üdítő-, illetve egy bőrápolási márkát is – utóbbiban Madison Beer volt segítségére.

A csillogáshoz vezető út persze az ő esetében sem volt mindig egyenes. 2007-ben és 2011-ben is áldozatul esett egy hackertámadásnak, aminek során több más hírességgel egyetemben nyilvánosságra hozták az iCloud-fiókjában fellelhető összes meztelen fotót. Az említett tartalmak azóta is megtalálhatóak a neten, így a színésznő több sorstársával együtt kénytelen elfogadni, hogy ezeket ma is bárki megnézheti. Vanessa ezt leszámítva távol maradt a drámától, tavaly viszont elejtett egy koronavírussal kapcsolatos megnyilvánulást, ami miatt szétszedte az internet. Ekkor azt mondta instagramos élőzése alatt, hogy szerinte a pandémia körüli felhajtás túlzás, hiszen úgyis elkerülhetetlen, hogy mindenki megfertőződjön a vírussal. Megszólalásért később bocsánatot kért.

Ez egy óriási ébresztő volt a szavaim jelentőségét tekintve, most még nagyobb, mint valaha

– reflektált korábban a történtekre.

A színésznő most mindenesetre előrenéz, és sokakhoz hasonlóan ő is sokat tanult a pandémia alatt, tapasztaltairól a Glamournak mesélt.

Úgy érzem, sok-sok életet éltem már csupán azért, mert régóta vagyok az iparban. Nagy álmaim voltak, izgatott, csillogó szemű és szeleburdi voltam. Tudom, hogy időbe telik, amíg az ember kényelmesen kezdi érezni magát a bőrében, mármint tényleg kényelmesen. Ismerem a pandémiát. Hogy otthon kell ülnöd magaddal, és dolgoznod kell az árnyékéneden, azokon a dolgokon, amikkel nem akarsz szembenézni. Ez fejlődésre kényszerített, mert kényelmetlen. Ezek azok a pillanatok, amik kihívást jelentenek, és tényleg rákényszerítenek arra, hogy véleményt formálj arról, ki vagy, és hogyan szeretnéd bemutatni magad a világnak.

A színésznő egyébként jelenleg is forgat az Army of the Dead: Lost Vegas című sorozathoz, ebben előreláthatóan jövőre láthatják majd a rajongói. Addig is azonban elég végigböngészni a Netflixet, ha kíváncsiak vagyunk az utóbbi években nyújtott alakításaira.

(Borítókép: Vanessa Hudgens a vörös szőnyegen 2020. január 14-én. Fotó:  Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images)

Rovatok