Index Vakbarát Hírportál

A neten árulja Travis Barker a magyar dobostól kapott ajándékát

2021. december 23., csütörtök 16:26

Figula Gergő annak idején a Sziget Fesztiválon találkozott a világsztárral, akkor adott neki egy saját készítésű dobot, amelyet Travis Barker most a saját honlapján árul nem kevés pénzért.

Figula Gergő, akit korábban az Alvin és a mókusok tagjaként ismert a közönség, jelenleg pedig a Macskanadrág csapatát erősíti, FG Custom Drums néven működtet saját vállalkozást: a zenész dobokat készít, amelyek közül az egyik 2014-ben egy világsztárnál landolt. Abban az évben járt Magyarországon a Blink 182, Figulának pedig akkora szerencséje volt, hogy személyesen is találkozhatott a zenekar dobosával, akinek saját készítésű ajándékkal kedveskedett. 

Az egyik kedves barátom, aki elég befolyásos – egyébként az Offspringgel van jóban –, kibulizta, hogy bejussunk a backstage-be

– mondta az Index megkeresésére a zenész. 

Egy nagy rohanás volt az egész, a színpad melletti VIP-sörözőben várakoztunk, amikor szóltak, hogy bemehetek Barkerhez. Egy percem volt, készítettünk egy közös képet, és átadtam egy dobot, amit neki csináltam. 

Figula Gergő ezek után igazából abban sem volt biztos, hogy vajon Travis Barker hazavitte-e az ajándékát, fogalma sem volt róla, mi lett a hangszer sorsa. Egy ismerőse szólt neki, hogy a dob, amelyet akkor adott a zenésznek, felkerült Travis Barker oldalára, és személyes gyűjteményének egyik darabjaként, kétezer dollárért árulja dedikálva. Hogy Figula ehhez mit szól, arra annyit mondott:

Kettős érzés van bennem, egyrészt nem esik jól, hogy eladja, másrészt viszont az, hogy kétezer dollárra tartja, igazából büszkeség, mert ez azt jelenti, hogy jó cuccot csináltam.

Rovatok