Index Vakbarát Hírportál

Ghislaine Maxwellt kínozták a bátyja szerint

2022. január 2., vasárnap 06:18

A napokban hat vadpontból ötben is bűnösnek mondta ki a bíróság Ghislaine Maxwellt, aki korábban maga is aktív részt vállalt fiatal lányok kizsákmányolásában Jeffrey Epstein mellett. A vádak szerint a nő kerítőként dolgozott, és gazdag férfiaknak kínált fel kiskorú lányokat.

Maxwell tagadja a vádakat, az Insider szerint pedig a csapata fellebbezésre készül. Jelen állás szerint akár 65 év börtönt is kaphat, ami az életkorát tekintve felér egy életfogytig tartó büntetéssel.

A nő testvére, Ian Maxwell legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy a húgát embertelen körülmények között tartják fogva 2020 óta. Állítása szerint a körülményeket direkt alakították úgy, hogy Ghislaine Maxwell ne tudjon érdemben részt venni a védelme előkészítésében, ugyanis nem adtak neki elegendő ételt, és aludni sem hagyták.

A férfi a BBC Radio 4 Today című műsorában úgy fogalmazott, hogy a 18 hónapja tartó körülményeket vizsgálva az ítélet nem állhat fenn, ennek fényében Maxwell csapata pedig készül is a fellebbezésre.

Rovatok