Index Vakbarát Hírportál

Nyílt levelet írtak a nyuszilányok, nagyon mást állítanak Hugh Hefnerről

2022. február 2., szerda 16:10

A Playboy-villa korábbi lakói egy levélben fejezték ki felháborodásukat azon sorozattal kapcsolatban, ami Hugh Hefner életének sötét oldalát mutatja be, nem túl előnyös színben feltűntetve őt.

Január 24-én került képernyőre az amerikai A&E csatornán a Secrets of Playboy című sorozat, amelyben az egykor Hugh Hefner oltalma alá tartozó Playboy-villa titkairól rántják le a leplet. A sorozatban korábbi nyuszilányok is megszólaltak, köztük Holly Madison, aki nyolc éven keresztül járt Hefnerrel. A szériában olyan súlyos mondatok hangzanak el, miszerint Hefner azért drogozott be fiatal lányokat, hogy orgiára vagy egyéb más dologra vegye rá őket, amiket egyébként nem tettek volna meg. Sőt, a '70-es évek pornósztárja, Linda Lovelace arról is beszámolt, őt arra kényszerítették, hogy orális szexet imitáljon egy német juhászkutyán. 

A sorozatban látottak, illetve hallottak azonban a Playboy-villa korábbi lakói közül sokakat felháborítottak, így egy nyílt levelet küldtek a People magazinnak, amelyben az elhunyt pornópápa védelmére keltek. A levélben, amelyet több száz korábbi alkalmazott és korábbi nyuszilány írt alá, megfogalmazták, hogy határozottan elutasítják az A&E sorozatában elhangzott vádakat, amiket alaptalannak találnak.

Azért írjuk alá a levelet, hogy támogassuk vele Hugh Hefnert. Amennyire ismertük őt, egy kivételesen kedves, meghatározó személyiségű ember volt, aki a szabad gondolkodás híve volt. Főleg az iránt volt elkötelezett, hogy mindenki becsületes életet éljen. Hugh Hefner Playboy-villájában és a szervezet egyéb leányvállalataiban eltöltött idő továbbra is mindannyiunk egyik kedvenc időszakai közé tartozik. Büszkén írjuk alá ezt a levelet Hugh Hefner jellemének elismeréseként, miközben az A&E sorozatban alaptalan vádakkal illetik

 – áll a levélben. 

Az esetet követően az A&E csatorna is megszólalt, közleményükben azt írták, a Secrets of Playboy sorozatban megosztott történetek a dokumentumfilm résztvevőinek személyes tapasztalatai, és megérdemlik, hogy elmondják, annak ellenére, hogy milyen nehéz lehet ezt néhány embernek hallani. Hozzátették, egy levél tele aláírásokkal vagy eltérő benyomások Hefnerrel kapcsolatban nem cáfolják azok tapasztalatait, akik megosztották saját igazságukat a sorozatban, illetve a csatorna kész a továbbiakban is napvilágra hozni ezen történeteket.  

A levelet aláírók közül egyébként többen személyes nyilatkozatokat is tettek, köztük Kimberly Hefner, aki 21 éven át volt házas Hefnerrel. Elmondása szerint mindenkit arra kéne biztatni, hogy ossza meg személyes élményét Hefnerrel kapcsolatban, és álljon ki mellette. 

Leginkább amiatt vagyok szomorú, mert ezek a beszámolók elterelik a figyelmet azokról az áldozatokról, akik valóban szexuális bántalmazásnak lettek kitéve. Remélem, hogy azok, akik áruba bocsátották a hazugságaikat annak érdekébe, hogy bemocskolják vele Hef nevét, egyszer békére lelnek

– fejtette ki. 

Hefner volt nején kívül pedig megszólalt Renee „Sloan” Baio is – a pornópápa egyik barátnője, 2001 és 2003 között a Playboy-villában élt Holly Madisonnal együtt –, aki szintén a Playboy alapítóját védte. 

Holly éppen előttem költözött be. Ott voltam, amikor átvitte a holmiját Hef hálószobájába. Holly arra vágyott, hogy az első számú barátnő legyen

– mondta, Holly Madison sorozatban tett kijelentésére reagálva, miszerint Hefner rosszul bánt vele. Sőt, a Playboy vállalat egyik korábbi alkalmazottja, Jamieson is nyilatkozott, aki 1969 és 1975 között állt a cég alkalmazásában. Mint kifejtette, Hefner a legkedvesebb ember volt, aki minden nyuszilánnyal tiszteletteljesen bánt:

Önbizalmat keltett, minden vendéget és minket is úgy kezelt, mint egy sztárt. Szeretem őt. Sokak életét megváltoztatta. Örökké hálás leszek neki.

A sorozat premiere előtt egyébként a Playboy és Hugh Hefner fia, Cooper is egy-egy nyilatkozatot tettek közzé. Míg a Playboy vállalat azt közölte, elítélik a néhai alapító „undorító” cselekedeteit és elkötelezettek a változás mellett. A közleményben azt is megjegyezték, hogy „a mai Playboy nem Hugh Hefner Playboy-ja”, továbbá a PLBY csoport vezetői csapata megnyugtatta a munkatársakat, hogy a Hefner család már nem áll kapcsolatban a Playboy-jal, amely jelenleg több mint 80 százalékban női alkalmazottakból áll. 

A Playboy-jal ellentétben Cooper Hefner az apja érdekeit védte. Mint azt Twitter-oldalán írta a premier előtt, néhányan nem helyeslik azt az életet, amit az apja választott, de sosem volt hazug.

Bármilyen szokatlan is, őszinte volt, és becsületesen élt. Természetéből adódóan nagylelkű volt és mélyen törődött az emberekkel. Ezek az igencsak obszcén történetek hűen bemutatják, hogyan lesz a sajnálatból bosszú. 

 – írta közösségi oldalán.

(Borítókép: Hugh Hefner és a Playboy nyuszik Sheila Levell és Holly Madison 2003. május 6-án. Fotó: Robert Mora / Getty Images)

Rovatok