Index Vakbarát Hírportál

Katalin hercegné anyja félt, milyen jövő vár a lányára

2022. február 13., vasárnap 11:52

Bár a hercegné már 2011 óta él boldog házasságban Vilmos herceggel, azonban édesanyjának korábban volt némi fenntartása azzal kapcsolatban, milyen jövő állhat Katalin előtt.

Vilmos herceg és Katalin hercegné még 2001-ben ismerkedtek meg egymással, amikor mindketten a St. Andrews University hallgatói voltak. Sőt, barátaikkal együtt egy házba is költöztek, ahol már románc kezdett kibontakozni kettejük között. Mire 2005-ben elvégezték az egyetemet, már kétszer szakítottak, azonban eljegyzésről még szó sem volt, így a hercegné édesanyja komolyan elkezdett aggódni lánya jövője miatt. 

Katalin hercegnének számos munkája volt egyébként az egyetem után, többek között a szülei cégénél foglalatoskodott, illetve egy másik vállalatnál is dolgozott részmunkaidőben, hogy elláthassa azon kötelességeit is, amelyek Vilmos herceg barátnőjeként hárultak rá.

A királyi család egyik szakértője, Katie Nicholl korábban azt nyilatkozta, Katalin hercegné édesanyja akkor úgy érezte, kicsit megtorpant a lánya élete, ami aggodalommal töltötte el.

Azt mondta, Katalin nem tud normális dolgokat csinálni, mivel a nyilvánosság előtt él

– tette hozzá Nicholl.

Ám amikor 2010-ben Vilmos herceg egy kenyai utazás során megkérte Katalin kezét Diana hercegné gyűrűjével, már megnyugodott, mivel tudta, révbe ért a lánya élete. A hercegné ugyanakkor a későbbiekben elismerte, hogy a királyi családhoz való csatlakozás kezdetben ijesztőnek tűnt a számára, de remélte, hogy megugorja ezt a feladatot. Vilmos herceg apja, a trónörökös Károly még viccelődött is, miszerint:

Elég régóta gyakorolnak 

– utalva ezzel arra, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné már jó párszor szakítottak, majd újra visszatáncoltak egymáshoz, azonban elmondása szerint izgatott volt. A pár eljegyzésének a hercegné apja is nagyon örült, mivel addigra már nagyon megkedvelték Vilmos herceget. 

Gyönyörű párost alkotnak, jó a társaságukban lenni és sokat nevetünk együtt

 – nyilatkozta akkor a hercegné édesapja, Michael. 

Cambridge hercege és hercegnéje már több mint egy évtizede házasok, mostanra három gyermekük is született: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg.

(Via Mirror)

(Borítókép: Katalin hercegné 2022. február 8-án. Fotó: Alastair Grant / POOL / AFP)

Rovatok