Index Vakbarát Hírportál

Putyin miatt verekedtek össze politikusok egy ukrán tévéműsorban

2022. február 20., vasárnap 13:17

Egyet nem értését tettlegességgel fejezte ki egy újságíró egy ukrán tévécsatorna műsorában.

Napok óta egyre csak fokozódik a háborús hangulat Ukrajnában Oroszországgal szemben. A legújabb információk szerint az eredetileg a február 10. és 20. közötti időszakra tervezett hadgyakorlatnak ma kellett volna véget érnie, ám az orosz katonák továbbra sem távoztak Belaruszból. A brit miniszterelnök, Boris Johnson attól tart, hogy 1945 óta nem látott háború törhet ki Európában.

Hogy mennyire pattanásig feszült a helyzet, arról árulkodik az egyik ukrán tévécsatornán kitört botrány is. A Szabad szó című politikai műsor egyik élő adásának vendége volt többek között Arszenyij Jacenyuk egykori ukrán miniszterelnök és Petro Porosenko volt ukrán elnök is. A téma az Ukrajna és Oroszország közötti ellentét volt, amikor a korábbi miniszterelnök megkérdezte az egyik politikust, Nesztor Sufricsot, aki az oroszokat pártfogolja, hogy szerinte bűnözőnek számít-e az orosz elnök, Vlagyimir Putyin.

Sufrics erre úgy felelt, hogy ezt döntse el inkább az ukrán hatóság. Válaszával nagy indulatokat gerjesztett a mellette helyet foglaló újságíróban, Jurij Butuzovban, aki nemes egyszerűséggel felállt, majd úgy arcon csapta Sufricsot, hogy még a képből is kiestek mindketten, így a tévénézők a kettejük közötti üres teret láthatták, amíg nem változtattak a képálláson.

Azonban a politikust sem kellett félteni. Rögtön felállt, és visszatámadt, majd egyik pillanatról a másikra mindketten földre kerültek, ahol tovább ütlegelték egymást. Mindezt természetesen élő adásban, de végül a jelenlévőknek sikerült szétválasztaniuk őket – számolt be az esetről a Blikk.

Rovatok