Index Vakbarát Hírportál

Rékasi Károly szeretteinek köszönheti, hogy nem lett öngyilkos a balesetét követően

2022. február 26., szombat 14:48

A sokak számára a Barátok közt Bartha Zsoltjaként ismertté vált színészt a képernyőn igazi kemény rosszfiúként ismerhette meg az ország, eljátszott karaktere semmilyen gyengeséget nem mutatott a sorozatban. Rékasit a magánéletben azonban komoly törések és megpróbáltatások hátráltatták, ami a profizmusának köszönhetően egyszer sem köszönt vissza a sorozatban, amelyből két évre ki is rúgták.

Az 59 éves színész 2015-ben szenvedett súlyos közlekedési balesetet motorjával, az eset után napokig lélegeztetőgépen volt, koponya- és különböző szilánkos töréseket szenvedett, több operáción is átesett. A motoros bukás nem maradt következmények nélkül, megsántult, komoly fájdalmakkal küzdött, ami miatt még az öngyilkosság is megfordult a fejében.

Tavaly csípőprotézist kapott, ami hatalmas megkönnyebbülést jelent a számára annak ellenére is, hogy tudja, együtt kell élnie a maradandó sérülésekkel.  

„Nem szeretem, ha szóba kerül a baleset, mert mindig vele jár az a gondolat vagy érzés, hogy valami megváltozott, nem vagyok teljes értékű. Elvesztettem a munkámat, feléltem a tartalékaimat. Előfordult, hogy nulla forintom volt, ha pedig még az alá is mentem, az édesanyámtól és egy barátomtól kértem kölcsön” – mesélt kendőzetlenül a Blikknek Rékasi az embert próbáló időszakról.

A fájdalom és szenvedés lelkileg olyannyira megviselte a színészt, hogy majdnem végzetes döntésre szánta el magát.

Ha nem lettek volna mellettem bizonyos emberek, ha nem kérem egy coach segítségét, akkor talán már csak emlék lennék. El kellett jutnom oda, hogy nem akartam magamban kárt tenni. Azt hittem, a nyomorékságomon nem tudok túllépni, akkor akartam befejezni az életet

– emlékezett vissza a színész.

Rékasi már a Barátok közt 1998-as indulásától része volt a sorozatnak, azonban sokan nem tudják, a 2022-ben véget ért széria két évre jegelte, tulajdonképpen kirúgta a színészt. 

„Két évre kirúgtak. A szerződésünk szerint nem kellett kikérnünk magunkat a stúdiótól más munkákra, csak jelezni, ha máshol forgatunk. Egyetlen kikötés volt, hogy a konkurens csatornához, a TV2-höz nem mehetünk

– mesélte Rékasi, akit végül felkértek a Rendőrsztori című sorozatban egy szerepre, amit ő szívbaj nélkül el is vállalt, mivel akkor még meg sem volt, melyik csatorna adja le az alkotást. – Leforgott a hat rész, majd közölték, hogy a TV2 adja le. Akkor a karakterem, Bartha Zsolt börtönbe került, engem pedig gyakorlatilag kirúgtak. 

A színész végül a tévénézők miatt visszakerülhetett a sorozatba: egy közvéleménykutatáson megszavazták, hogy ő a legnépszerűbb karaktere a sorozatnak, a szappanopera producerei pedig végül visszavették Rékasit.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 (via Blikk

(Borítókép: Rékasi Károly 2019. október 24-én. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok