Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kért Tolcsvay Lászlótól a Nemzeti dalt feldolgozó énekes

2022. március 18., péntek 21:58

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, nemrég elkészült a Tolcsvay László által megzenésített Nemzeti dal új változata. Ebben többek között Nagy Szilárd, Nagy Feró, Pataky Attila és Muri Enikő is énekel.

Tolcsvay László azonban nyilvánosan elhatárolódott a feldolgozástól, állítása szerint ugyanis annak létrehozásában nem működött közre, és az ötletgazdákat sem ismeri.

Ha tudtam volna az „akcióról”, az eredeti dallam éneklését kértem volna, a kortársaimtól is! Az énáltalam ’73-ban megzenésített Petőfi-versben nem volt „yeah”. Hiszen MAGYARUL írta. Szomorú vagyok

– fogalmazott közösségi oldalán a zeneszerző.

A történtek miatt azóta Muri Enikő és Nagy Szilárd is megszólalt a részt vevő előadók közül. Utóbbi egy külön posztban bocsánatot is kért Tolcsvay Lászlótól.

Szerény személyünk, Produkciónk és Menedzsmentünk nevében egyaránt szeretnénk nyilvánosan jelezni Ön felé, hogy mind életműve, mind a személye iránt maximális Tisztelettel gondolunk. Amennyiben valóban szomorúságot okoztunk Önnek, azért ezúton is őszintén kérünk bocsánatot, nem állt szándékunkban

– fogalmazott bejegyzésében a zenész, hozzátéve, hogy „a Nemzeti Dal fiatalítását tiszta, hazafias érzelmek vezérelték”.

Az elmúlt években bizonyosan több mint 500 fellépésen énekeltük élőben az Ön által megzenésített Petőfi-költeményt, amelyeken kivétel nélkül mindannyiszor elmondtuk a következőt: a dal zeneszerzője az Erkel Ferenc-díjas Tolcsvay László, aki nagy tapsot érdemel

– írta Nagy Szilárd, aki egyúttal meghívta Tolcsvay Lászlót az A38 hajón tartandó március 26-i, Ragány Misával közös nagykoncertjére, ahol szeretné, ha közösen adnák elő a Nemzeti dalt.

Rovatok