Index Vakbarát Hírportál

Détár Enikőnek fékeznie kell magát, hogy ne hívogassa gyerekeit

2022. március 23., szerda 13:41 | aznap frissítve

A színésznő lánya és fia ugyan már egyaránt felnőttek, azonban továbbra is nehezen állja meg, hogy ne kezelje őket kisgyerekként; van, hogy vissza kell fognia magát, hogy ne hívja fel őket minden egyes nap.

Az édesanyának a szintén színész Rékasi Károlytól két gyermeke született, a már 33 esztendős Rékasi Eszter és a 20 éves Rékasi Zsigmond, akik egyaránt a saját életüket élik, Détár Enikő számára mégis nehéz néha kezelni azt, hogy gyerekei bizony már felnőttek. 

A Madách Színház színésze legutóbb A tizenötödik című musicalban tűnt fel, melyben Kazinczy Lajos édesanyját, azaz Kazinczy Ferenc feleségét, Török Sophie-t alakítja. A szerep, úgy érzi, tökéletesen passzol hozzá, ugyanis édesanyaként teljesen bele tudja magát élni az általa alakított édesanya karakterébe. 

„A fiamnak is volt lázadó korszaka, és volt veszteségem, amiből tudtam meríteni” – nyilatkozta a Borsnak az édesanya. 

Détár Enikő a szerep kapcsán elmesélte, a mai napig nehéz megállnia, hogy ne gyerekként kezelje már felnőtt lányát és fiát. 

Igyekszem hagyni a gyermekeimet, hogy éljék a saját életüket. De éreztetem velük, hogy ott vagyok, mint egy védőháló, akihez bármikor fordulhatnak. Bármennyire szeretném, néha fékeznem kell magamat, hogy ne hívjam fel őket mindennap. Én úgy gondolom, ez a titka annak, hogy ilyen jó a kapcsolatunk

– vélekedett a lapnak a művész.

Rékasi Károly és Détár Enikő 1984-től egészen 2014-ig volt házas, a színésznő jelenleg az angoltanárként dolgozó Kiss Péterrel él együtt. 

Rovatok