Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet teljesen kimerült, minden erejét elvette a koronavírus

2022. április 11., hétfő 11:47

A brit királynő egy online kórházi látogatása során vallott arról, hogy még mindig érzi magán a megbetegedés hatásait, mióta átesett a víruson, erőtlen és nagyon hamar elfárad, rendkívül kimerültnek érzi magát.

Az elmúlt hónapokban egyre többször lehetett hallani, hogy II. Erzsébet királynő egészsége a korábbi meglepően jó állapotához képest erőteljesen romlani kezdett, februárban átesett a koronavíruson, és a lába sem a régi már, így volt, hogy kerekesszékbe kényszerült, vidéki birtokára pedig egy mozgássérülteknek kifejlesztett liftet is beszerelt számára az előzékeny királyi személyzet. 

Ugyan állapotáról nagyon ritkán osztanak meg információt, most egy virtuális kórházi látogatása során vallott a koronavírusos megbetegedéséről a királynő, amelyről korábban annyit lehetett csak tudni, hogy enyhe megfázásszerű tünetekkel esett át a fertőzésen a már 95 esztendős királynő.

II. Erzsébet a korábban a koronavírus miatt több családtagját is elvesztő, a betegségen szintén áteső Asef Husseinnek és feleségének, Shaminának mesélt videóhívásban arról, hogy érzi most magát. 

Nagyon fárasztó és kimerítő ez a betegség, nem igaz? Borzasztó ez a pandémia 

– vélekedett a kórházi bejelentkezésén a megbetegedésről a királynő, aki ezt követően kiemelte, hogy szerencsére a nehéz időkben mindenki összefogott.  „Nagyon érdekes, hogy ha valami komoly horderejű dolog történik, mindenki összefog, és együtt dolgozik a jóért.”

Ugyan a királynő a Buckingham-palota tájékoztatása szerint jól van, a járással továbbra is meggyűlik a baja, így több eseményen is mások helyettesíthetik majd II. Erzsébetet, csütörtökön a Royal Maundy istentiszteleten például Károly herceg és Kamilla hercegné képviselik majd a királyi családot. 

(Borítókép: II. Erzsébet királynő 2022. március 23-án Angliában. Fotó: Steve Parsons – WPA Pool / Getty Images)

Rovatok