Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg először beszélt II. Erzsébettel való találkozásáról

2022. április 19., kedd 13:44

Harry herceg hosszú idő után újra az Egyesült Királyságba látogatott, ahol találkozott a királynővel is, ám eddig még egyszer sem szólalt meg nyilvánosan a találkozóval kapcsolatban.

Ahogy arról beszámoltunk, Harry herceg és Meghan Markle az Invictus Játékok miatt utaztak Hollandiába, ám azelőtt látogatást tettek az Egyesült Királyságban is, ahol Károly herceg mellett a királynővel is csevegtek. Mindez azért is volt nagy lépés, mivel a hercegi pár a Kaliforniába költözésük óta nem járt Angliában. Feszült is volt a légkör a királyi család tagjai és Harryék között az utóbbi időben, így nem lehetett tudni, hogy fog elsülni, ha újra látják egymást. 

Mint az korábban már kiderült, a brit uralkodó csak azután akart találkozni a párral, hogy Károly herceggel beszéltek, és problémamentesen lezajlott a csevej. Ez így is lett, ám az eddig nem derült ki, hogy Harryék találkozója a királynővel hogy zárult.

A herceggel Hágában készített egy interjút a BBC-nek Alex Jones műsorvezető és JJ Chalmers. Az ötperces felvételt végül hétfőn adták le a tévében, ebben megkérdezték Harryt, II. Erzsébetnek volt-e bármilyen jókívánsága az Invictus Játékokon versenyző brit csapatnak.

Sok üzenete volt a brit csapatnak, amiket a legtöbbjüknek már továbbítottam is 

– magyarázta a herceg, akitől azt is megkérdezték, milyen volt ennyi idő után újra találkozni a nagymamájával.

Nagyon jó volt látni őt, és biztos vagyok benne, hogy szívesen itt lenne, ha tehetné.

Eddig egyébként még sem a Buckingham-palota, sem a Clarence-ház nem számolt be a csütörtöki windsori találkozókról. Ám a híresztelések szerint Meghan Markle már vissza is tért az Amerikai Egyesült Államokba, míg Harry herceg maradt Hollandiában – írja a Sun.

(Borítókép: Harry herceg 2021. április 17-én. Fotó: Victoria Jones – WPA Pool/Getty Images)

Rovatok