Index Vakbarát Hírportál

Hosszú évekre rács mögé kerül Mac Miller drogdílere

2022. április 19., kedd 14:33

Közel 11 év börtönbüntetésre ítéltek egy dílert, aki az egyik azon kábítószer-terjesztők közül, akiket azzal vádolnak, hogy felelősek Mac Miller haláláért.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai rapper, Mac Miller 2018-ban, 26 éves korában hunyt el Los Angeles-i otthonában alkohol-, kokain- és fentaniltúladagolás következtében. A zenész haláláért három drogdílert tettek felelőssé, akik szállították a szereket a zenésznek. Egyikük, Ryan Reavis ügyében most ítélet is született, rá tíz év 11 hónap börtön vár. Kezdetben Reavis azt kérvényezte, hogy öt év legyen a börtönbüntetése, mivel állítása szerint nem tudott arról, hogy az általa árult tabletták más anyaggal is szennyezve vannak. Az ügyészek azonban végül 12 és fél év büntetés kiszabását kérték, ami 10 év 11 hónapra csökkent – írja a Pagesix.

Az ítélet kihirdetése előtt felszólalt Mac Miller édesanyja, aki elárulta, Malcom nem pusztán a fia volt, mivel nagyon erős kötelék alakult ki közöttük. Mint mondta, szinte mindennap megosztotta vele a terveit, az álmait. Azt is kifejtette, biztos abban, hogy a fia nem vett volna be egyetlen olyan tablettát sem, amelyről tudja, hogy fentanil található benne. 

A szívemen tátongó űr mindig is ott lesz

– fejtette ki a zenész édesanyja.

Ryan Reavis még 2021 novemberében vallotta bűnösnek magát, ahogy Stephen Walter – akit szintén fentanil terjesztésével vádolnak – is, ám az ő ügyében még nem született ítélet. Ahogy a harmadik vádlott, Cameron Pettit ügye is folyamatban van.

(Borítókép: Mac Miller 2017. július 22-én. Fotó: Rick Kern / WireImage / Getty Images Hungary)

Rovatok