Index Vakbarát Hírportál

Alec Baldwin órákkal az operatőre lelövése után nyafogott és nevetgélt a rendőrségen

2022. április 26., kedd 12:06

A Rust fogatásán egy kellékfegyverrel operatőrét, Halyna Hutchinst halálosan megsebesítő színész kihallgatásáról adott ki felvételt a rendőrség, amin Baldwin előszőr arról beszél, hogy nem szeretne tovább közszereplő lenni, majd jókedvűen viccelődik és nevetgél az őt kérdező rendőrrel.

Egy emberként sokkolta az egész filmszakmát a tavaly októberi tragédia, amikor Alec Baldwin a Rust forgatásán egy mulasztásnak köszönhetően egy kellékfegyverrel véletlenül rálőtt operatőrére, Halyna Hutchinsra, akinek életét már nem tudták megmenteni. 

A színészt korábban is támadták már amiatt, hogy nem mutatkozott túlságosan együttérzőnek az esetet követően, a Santa Fe-i rendőrség által most közzétett felvételek pedig továbbra sem erősítik azt a narratívát, miszerint Baldwint komolyabban megviselte volna az ügy. 

A videófelvételeken az látható, ahogyan három órával az esetet követően egy kihallgatószobában ül a színész. A nyomozók megérkezése előtt először az otthoni személyzetének egyik tagját hívta fel, hogy kicsit panaszkodjon, amiért a rendőrségen kell éppen szenvednie, majd családjáról érdeklődött. 

A rendőrőrsön vagyok, mindjárt kihallgatnak. Hogy vannak az otthoniak? Hogy vannak a gyerekek?

– idézi Baldwin szavait a New York Post.  

A színész a telefonvonal másik végén lévő személytől kapott erre válaszul néhány együttérző és támogató mondatot, azonban a láthatóan ideges Baldwin hamar a szavába vágott, és egyértelműsítette, nem szeretne többet a nyilvánosság előtt szerepelni. 

Nem szeretném ezt tovább csinálni, nem akarok közszereplő lenni

– folytatta Baldwin, aki néhány indulatos kérdést is feltett arra vonatkozóan, hogyan adhattak neki éles fegyvert, majd letette a telefont. 

Nem sokáig, ugyanis ezt követően ismét hívásba kezdett, ekkor a témából és a női hangból ítélve a család bébiszitterét tárcsázta, akinek azt mondta, ha nyomozást indítanak ellenne, a gyerekekkel menjenek oda hozzá. 

Csak eltöltünk itt egy kis időt. Megyünk, és jól érezzük magunkat, minden ki van fizetve. Fogalmad sincsen, mennyire lehetetlen és hihetetlen ez az egész. Majd később elmesélem  

– zárta a hívást. 

A telefonbeszélgetések után jelennek meg a nyomozók a szobában, akik ismertetik Baldwin jogait, ő pedig arról érdeklődik, hogy ez most egy kihallgatás-e, vagy csak beszélgetnek. 

Szóval az egyetlen kérdésem az, hogy vádolnak-e valamivel?

– kérdezi Baldwin, mire ő és a tisztek is hangosan elkezdtek nevetni. 

A meglehetősen abszurd jeleneteket követően a színész részleteket árult el a történtekről, amelyek állítása szerint teljesen letaglózták. 

Lassan vettem ki a pisztolyt, megfordultam, és az elsült. Bumm. Hutchins a földre került, míg Souza sikítozni kezdett. Teljesen érhetetlen számomra, és nagyon érzékenyen érint

– mesélte a nyomozóknak a színész, aki továbbra is kiáll amellett, hogy őt nem illeti felelősség az elhunyt operatőr halálában. 

Alec Baldwin hozzáállását korábban többször is bírálta az elhunyt operatőr férje, akinek vélhetően a rendőrségi felvételeket látva sem változik majd meg a véleménye felesége gyilkosáról. 

(Borítókép: A Santa Fe  seriffhivatala által kiadott képanyag Alec Baldwint ábrázolja a forgatáson, Halyna Hutchins operatőr halála után. Fotó:  Santa Fe County Sheriff's Office / AFP)  

Rovatok