Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp barátnői: az egyik szerette, a másik otthagyta

2022. május 5., csütörtök 19:04 | aznap frissítve

Folyamatosan új részletek látnak napvilágot Johnny Depp és Amber Heard kapcsolatáról, a per miatt azonban egyre többször merülnek fel Johnny Depp korábbi szerelmeinek nevei is.

Hetek óta másról sem cikkez a bulvársajtó, mint Johnny Depp és Amber Heard viharos és erőszakos kapcsolatáról, az azt követő válásukról, valamint a közösségi médiában is folyamatosan „trendingelő” rágalmazási perről, amelyet a színész akasztott exneje nyakába. Zajlik a per, ezzel párhuzamosan pedig egymás után merülnek fel a színész korábbi barátnőinek nevei – hiszen volt néhány szerelme.

Lori Anne Allison

Johnny Depp sosem készült színésznek: ott hagyta a középiskolát, és beállt a Kids nevű bandába, ahol megismerkedett Lori Anne Allisonnal, a 25 éves sminkes hölggyel, akinek a testvére is a bandában zenélt. Depp 1983 decemberében – mindössze 20 évesen – feleségül vette a nála kicsivel idősebb nőt. Az esküvőt Floridában tartották, az együttes ezután Los Angelesben telepedett le.

Lori Anne Allison itt mutatta be újdonsült férjét az akkor még maga is ismeretlen Nicolas Cage-nek, aki azt tanácsolta Deppnek, hogy kezdjen filmezni, hiszen ebben a szakmában tisztességesen tud pénzt keresni. Cage javaslata nyilvánvalóan bevált, Depp pedig hamarosan megkapta első filmes szerepét a Rémálom az Elm utcában (1984) című horrorban. A filmes karrierje elindult, a házassága azonban nem tartott sokáig: Depp és Allison 1985-ben elváltak.

Sherilyn Fenn 

Az első válása után Johnny Depp Sherilyn Fenn-nel, a Twin Peaks sztárjával kezdett randevúzni. Depp és Fenn 1985-ben találkoztak, mindketten a Dummies című kisfilmen dolgoztak. A színésznő ekkor 19 éves volt, míg Depp 21. 

Fenn 2017-ben a Big Issue-nak arról mesélt, hogy Depp milyen sokat segített neki a pályafutása elején. A színésznő elmondta: „az első szerelme, a kis Johnny Depp” az ajtó előtt várta őt, amikor az első komolyabb szerepét kapta a Cheers című sorozatban. A pár két és fél évig volt együtt, a nő pedig máig inkább átlagemberként, mintsem filmsztárként tekint néhai barátjára.

Jennifer Grey 

Johnny Depp ezután a Dirty Dancing sztárjával, Jennifer Grey színésznővel állt össze – a színésznő maga is előszeretettel váltogatta a barátjait. Grey jegyben járt a Meglógtam a Ferrarival szépfiújával, Matthew Broderickkel, de Patrick Swayze-vel is összemelegedett a táncolós film forgatásán. 

Grey és Johnny Depp 1989 körül kezdtek el találkozgatni. A színésznő a People magazinnak elmondta, állandóan hasonló ruhákban jártak, mindketten ugyanolyan bőrkabátot viseltek. Ekkor már Depp karrierje is szépen ívelt felfelé, köszönhetően a 21 Jump Streetben nyújtott alakításának. 

Egyik barátom sem tudta, hogy ki ő. Nem néztük azt a sorozatot. Még Madonna sem nézte a 21 Jump Streetet!

– fogalmazott a színésznő. Hasonlóan a korábbiakhoz, Grey és Depp kapcsolata is rövid életű volt.

Winona Ryder 

Paradox módon éppen Jennifer Grey volt az, aki bemutatta Johnny Deppet következő barátnőjének, Winona Rydernek. Grey és Ryder szomszédok voltak, bár az utóbbi ekkor még „csak egy gyerek” volt.

A pár első nyilvános találkozására A rock 'n' roll ördöge (1989) premierjén került sor, amikor Winona Ryder mindössze 17 éves volt. Egy évvel később már együtt szerepeltek az Ollókezű Edward című filmben. 

A fiatalok eljegyezték egymást, és ez a kapcsolat ihlette Depp talán legikonikusabb tetoválását is (Winona Forever). A tetoválás végül „Wino Forever” lett, miután a pár 1993-ban szakított. Ryder karrierjének felvirágzása egybeesett a szakításával, ez pedig a színésznő szerint a teljes összeomlásához vezetett.

 Mindenki azt hitte, hogy mindenem megvan a világon, de belül teljesen elveszettnek éreztem magam

– nyilatkozta egykor a szakításról. A színésznőt egyébként teljesen megdöbbentette, amikor felröppentek az első pletykák az állítólagos abúzusról, amelyet Depp követett el Amber Heard ellen.

A legjobb barátomnak tartottam, olyan, mintha a családom lenne. Nyilván nem voltam jelen az Amberrel kötött házasságában, de én teljesen más embernek ismertem meg. Megdöbbentettek a hallottak, zavart és elkeseredett voltam, amikor meghallottam az ellene felhozott vádakat

– fogalmazott, majd elmondta: ő mindig a legnagyobb biztonságban érezte magát Johnny Depp mellett.

Kate Moss

Johnny Depp és Kate Moss 1994 és 1998 között alkotott egy pár – kétségkívül a 90-es évek egyik nagy dobásának számítottak. 

„Johnny hátul vacsorázott, Kate pedig besétált Naomi Campbellel” – mesélt később a Vanity Fair írója, George Wayne az Instagramon a sztárpár első találkozásáról, amelyre a Cafe Tabacban került sor.

Kate Moss 2012-ben a Vanity Fairnek adott interjúban őszintén vallott a modellszakmában tapasztalható brutalitásokról, továbbá arról is, hogy Johnny Depp volt a támasza a nehéz időkben. „Senki nem tudott igazán gondoskodni rólam. Johnny egy kicsit tudott. Hittem neki. Miután elhagytam, elvesztettem az embert, akiben megbízhattam” – mondta. És mit csinált a modell a szakítás után? Évekig sírt...

Ellen Barkin 

Johnny Depp és színésztársa, Ellen Barkin 1997-ben rövid ideig egy párt alkottak. A kapcsolat azután kezdődött, hogy mindketten szerepeltek a Félelem és reszketés Las Vegasban (1998) című filmben. Szerelmük akkoriban nem kapott túl nagy figyelmet, egészen addig, amíg Depp be nem perelte a Sun brit bulvárlapot rágalmazásért, és újra elő nem kerültek a régi barátnők nevei.

Barkin azt állította, Depp egyszer egy borosüveget dobott felé.

Depp reagált Barkin vádjára, a bíróságon azt vallotta, hogy a nő „magasabb szintre akarta emelni a baráti kapcsolatukat”. A színész elmondta, Barkin és közte szexuális viszony volt. A színésznő komoly kapcsolatot szeretett volna Depp-pel, a színész azonban nem akart összejönni vele. Barkin a visszautasítástól állítólag nagyon dühös lett, a két színész pedig az incidens után soha többé nem beszélt egymással.

Vanessa Paradis

Johnny Depp 1998-ban, Párizsban találkozott Vanessa Paradis modell-énekesnővel, amikor Roman Polanski A kilencedik kapu című filmjében dolgozott. A színész később így idézte fel az első találkozásukat:

Olyan ruhát viselt, amelynek a háta fedetlen volt. Megláttam azt a hátat és nyakat, aztán megfordult, és láttam azokat a szemeket... Bumm! A szingli életem véget ért.

Annak ellenére, hogy két gyermekük született, nem házasodtak össze. Mint mondja, soha nem érezte, hogy szüksége lenne a papírra, majd viccelődve hozzátette:

„Annyira félnék, hogy elrontanám a vezetéknevét! Olyan jó vezetékneve van.”

Depp és Paradis kapcsolata sikeresnek mondható, hiszen a nő segített (többé-kevésbé) leszoktatni a színészt a dohányzásról és az alkoholfogyasztásról. Ennek ellenére 2012-ben békésen különváltak, a döntést elsősorban a munka miatti távollétükkel indokolták. A baráti kapcsolat a gyerekek miatt megmaradt az egykori páros tagjai között, hiszen, mint Depp elmondta: a gyermekei anyja mindig ott lesz az életében.

(via Nicki Swift)

(Borítókép: Johnny Depp és Kate Moss. Fotó:  Barry King / WireImage / Getty Images Hungary)

Rovatok