Index Vakbarát Hírportál

„Szavakkal leírhatatlan, hatalmas tragédia” – Hírességek emlékeznek Berki Krisztiánra

2022. május 6., péntek 16:20

A 41 évesen elhunyt Berki Krisztiánra emlékszik most a magyar sztárvilág, köztük olyan hírességek is, akik kifejezetten közeli kapcsolatban álltak a celebbel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken rendőrök és mentők lepték el a IX. kerület azon környékét, ahol Berki Krisztián lakik. Bár kezdetben nem lehetett tudni, mi történt pontosan, a rendőrség végül megerősítette a celeb halálhírét. Azóta már a felesége, Berki Mazsi, illetve az édesanyja, Júlia is megszólalt a történtekkel kapcsolatban, akiket nagyon lesújtott a hír. A rendőrség egy sajtótájékoztatóval jelentkezett a helyszínen, és közölték, kábítószergyanús anyagot találtak Berki mellett, ám a nyomozás még mindig folyik. 

Berki Krisztián halálhíre hideg zuhanyként érte az országot, sorra érkeznek a róla megemlékező bejegyzések a közösségi oldalakon. Barátja, Hajdú Péter Facebook-oldalán mondott búcsút a celebnek. 

Nem találok szavakat! Maga voltál az erő, a kitartás és az akarat!! Jó utat, Barátom

– írta Hajdú, akivel Schobert Norbert is egyet tudott érteni. Mint azt a fitneszguru közölte, osztozik Berki családjának fájdalmában.

Krisz csak 41 volt. Nem volt egyszerű eset, de legmélyen jó ember volt. Nem ezt érdemelte.

Vujity Tvrtko szintén közösségi oldalán intézett néhány szót Berkihez. Mint írta, a celeb értékrendje a lehető legtávolabb állt tőle mindig, de van, amikor az emberi életen kívül más nem számít.:

Nagylánya és nemrég született kisgyermeke édesapa nélkül maradt, ez pedig szavakkal leírhatatlan, hatalmas tragédia nekik és a szeretteinek. Tragédia, pontosan úgy, ahogy egy 41 éves fiatalember fájdalmasan korai halála is. Sok erőt kívánok és remélek a gyászolóknak! Isten nyugosztalja Berki Krisztiánt.

ByeAlex Facebook-oldalán üzent, elmondása szerint nem ismerte és nem is követte Berkit, ám halálhíre hallatán húsz percig csak pislogni tudott a meglepettségtől. Nem talált szavakat Gáspár Laci és Curtis sem, akik egy-egy közös képpel emlékeztek meg Berkiről.

Ambrus Attila – akivel korábban megnyerték az Ázsia Expressz első évadát, bezsebelve a tízmillió forintos főnyereményt – a Storynak hosszabban emlékezett meg egykori játékostársáról, akiről úgy tartja, sok oldala volt. 

Szerintem ebben az egészben az a tragédia, hogy itt hagyott két kisgyereket. Emiatt haragszom rá. Hat hétig vele voltam Ázsiában, voltak vitáink, de neki is megvolt az emberi oldala. Láttam őt sírni, láttam sok olyan élethelyzetben, amiben a két élettársán kívül nagyon kevés ember látta. Sajnálom, hogy meghalt. Sokan azt gondolják, hogy megszabadultunk egy olyan embertől, aki élősködött a társadalmon, de neki is voltak pozitív tulajdonságai, amiket nem akart megmutatni, mert támadható lett volna

– mondta, ahogy azt is kifejtette, Berki kettős személyiség volt, aki eleinte, ha nem ment a kamera, tudott átlagemberként viselkedni. Ám állítása szerint egy idő után már csak a kamerának élt, ami a személyiségét is eltorzította. 

Az utóbbi néhány évben eltávolodtunk egymástól – ennek megvolt az oka –, de szomorú vagyok. Sajnálom magát a szituációt és azt a két nőt, akinek van tőle egy-egy gyereke, akiket fel kell nevelni. Ez Krisztián felelőssége is lett volna. Ha már vállal két gyereket, kutya kötelessége támogatni őket, ahogy a gyerekek anyukáját is.

Az énekes Peter Srámek is különösen közeli kapcsolatot tudott kialakítani Berkivel, és elmondása szerint sírva fakadt, mikor értesült a halálhíréről. 

Rengeteget beszélgettünk magánéleti dolgokról, miután kikapcsoltak a kamerák. Rendes ember volt. Teljesen mást mutatott a médiában, mint amilyen valójában volt

– nyilatkozta Srámek a Borsnak, ahogy arról is beszámolt, hogy fél évvel ezelőtt találkozott utoljára Berkivel.

Egészséges volt, bár ha forgattunk, többször lement a vérnyomása, és valami gond volt a cukrával is. De nem úgy nézett ki, mint akinek baja lenne

– fejtette ki Srámek, illetve megjegyezte, teljesen össze van zavarodva. Először azt sem akarta elhinni, hogy igaz a hír. 

(Borítókép: Berki Krisztián 2020. március 6-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok