Index Vakbarát Hírportál

Botorkáló, de mosolygós II. Erzsébettel és Tom Cruise-zal indult a platinajubileumi ünnepség

2022. május 16., hétfő 11:53

A brit királynő uralkodásának 70. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat nyitányán nem volt hiány hírességekből, Tom Cruise mellett Helen Mirren, Damian Lewis és az olimpiai bajnok Mo Farah is tiszteletét tette.

Ugyan az elmúlt időben többször is aggasztó hírek jelentek meg a 96 éves II. Erzsébet egészségi állapotáról, a vasárnap elstartolt platinajubileumi, azaz uralkodásárnak 70. évét ünneplő rendezvénysorozaton bottal, de mosolyogva, jókedvűen jelent meg a brit királynő. 

A rendezvényen a vendégek között volt az amerikai filmcsillag, Tom Cruise is, aki a windsori eseményen méltatta a királynőt.

Amit ő elért, az történelmi. Szeretem a történelmet, és nagyon tisztelem őt. Olyan ember, akit csodálok, hatalmas méltósággal rendelkező személy, meghajolok az odaadása előtt

– idézi a filmcsillag szavait a The Sun.

Sztárparádé II. Erzsébet ünnepségén

Nem a Top Gun sztárja volt azonban az egyetlen híresség, aki tiszteletét tette a nyitórendezvényen, többek között  Helen Mirren – aki a 2006-os A királynő című filmben II. Erzsébetet alakította –, de a vörös szőnyegen megjelent Damian Lewis és A Bridgerton család című sorozatban szereplő Adjoa Andoh is.

A két és fél órás nagyszabású show házigazdái Phillip Schofield és Julie Etchingham voltak, a műsort a Greatest Showman sztárja, a 46 éves Keala Settle nyitotta, aki Gary Barlow és Andrew Lloyd Webber Sing című számát adta elő. Nem is akár hogyan, a dalt 54 fős gyerekkórus kíséretében énekelte el.

Ezt követően látványos élő show várta a királynőt és vendégeit, az este folyamán 1300 fellépőt és 500 lovat láthattak a nézők. A lovas, katonai és zenei előadók a világ minden tájáról érkeztek az eseményre, többek között Norvégiából, Svájcból, Ománból, Azerbajdzsánból, Kanadából, Indiából és Franciaországból is érkeztek fellépők.

A hatalmas tiszteletadáson Lord Lloyd Webber, Ant and Dec, Dame Joan Collins, Sir Mo Farah, Sir David Jason és Sir Trevor McDonald is közreműködött.

Az eseményt közvetítő ITV videóját itt tekintheti meg: 

(Borítókép:  II. Erzsébet brit királynő a platinajubileumi ünnepségen 2022. május 15-én. Fotó: Steve Parsons / POOL / AFP)

Rovatok