Index Vakbarát Hírportál

Tom Cruise ma berepül a mozikba, időutazós házi pálinka száll szembe vele

2022. május 26., csütörtök 06:46

Ismét csütörtök, ismét mozipremierek. Mutatjuk a ma érkező új filmeket, köztük a várva várt Top Gun: Mavericket, ami ellen csak kevesen mertek csatába szállni.

Damsel

amerikai krimi-vígjáték, kalandfilm, 113 perc, 2018

Robert Pattinson új filmjében a jómódú pionír, Samuel Alabaster az aprócska lova és egy piás pap társaságában átszeli a vad amerikai határvidéket, hogy megtalálja elrabolt szerelmét, akit egy elvetemült gazember hurcolt magával.

Top Gun: Maverick

amerikai akciófilm, 131 perc, 2022

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun-növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshaw-nak, azaz Goose-nak a fia. A bizonytalan jövővel szemezve és a múlt árnyaitól kísérve Maverick kénytelen megküzdeni legbelsőbb félelmeivel, és ez a küzdelem egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely során a legnagyobb áldozatot kell meghoznia azoknak, akiket végül kiválasztanak a repülésre.

Zanox – Kockázatok és mellékhatások

magyar romantikus vígjáték, sci-fi, krimi, 85 perc, 2022

A kétes eredetű házi pálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töritételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy a napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házi pálinka.

(Borítókép: Jelenet a Top Gun: Maverick című filmből. Fotó: Northfoto)

Rovatok