Index Vakbarát Hírportál

Marsalkó Dávid ünnepeit átírta a Nirvana

2022. június 1., szerda 09:56

Indul „Az én lemezem” című projekt, melynek első epizódjában a Halott Pénz énekese, Marsalkó Dávid mesél a kedvenc korongjáról és arról, milyen meghatározó zenei élmények érték gyermekkorában.

A mai nappal startoló Az én lemezem című sorozatban húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára. A kisfilmek a projekt YouTube-csatornáján és az Indexen debütálnak, ami közös bennük, hogy a megszólaló zenészek egytől egyig fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon. Az első epizódban Marsalkó Dávid mesél kedvenc korongjairól, aki a Halott Pénzzel június 24-én áll színpadra a soproni rendezvényen. 

„Az első zenei élményem a Led Zeppelinhez köthető, mert apukám Ladájában, amikor kicsi voltam, állandóan Led Zeppelin ment, iszonyú hangosan” – kezdte a videóban Marsalkó Dávid, aki úgy emlékszik vissza erre az időszakra, hogy folyton hangzavar vette körül, s bár a kocsiban állandóan a brit rockegyüttes dalai szóltak, a legelső lemezélménye nem hozzájuk köthető.

Az első konkrét lemez, ami mint lemez meghatározó volt az életemben, az érdekes módon a Nirvana MTV Unplugged-ja volt. Ezt ’94 karácsonyán kapta meg anyukám apukámtól, és egész karácsonykor ez szólt. 

Hogy a Buena Vista Social Club 1997-es korongjához milyen érzelmek fűzik, az az alábbi videóból kiderül:

Rovatok