Index Vakbarát Hírportál

Amber Heard nem tudja kifizetni a Johnny Deppnek megítélt tízmillió dollárt

2022. június 3., péntek 07:02

Amber Heard ügyvédje kijelentette, hogy a színésznő nem fogja tudni megfizetni a több mint tízmillió dolláros kártérítést, amellyel exférjének, Johnny Deppnek tartozik, miután a virginiai esküdtszék szerdán A Karib-tenger kalózai sztárjának javára döntött.

Az NBC „Today” műsorvezetőjének, Savannah Guthrienek kérdésére, hogy Heard ki tudta-e fizetni a büntetést, ügyvédje, Elaine Bredehoft így válaszolt:

Ki van zárva. Egyáltalán nem.

Azt is elmondta, hogy Heard fellebbezni fog a szerdai ítélet ellen. Bredehoft hozzátette, hogy az ítélet „borzalmas üzenet minden bántalmazott nő számára” − írta meg az Insider

„Ez jelentős hátralépést jelent. Hacsak nem veszed videóra azt, hogy a párod vagy a házastársad fizikailag bántalmaz, azt ezentúl senki nem fogja komolyan venni” − tette hozzá az ügyvéd. 

Az esküdtszék szerint Amber Heard mindenben hazudott

Mint azt megírtuk, Depp rágalmazási keresete egy 2018-ban a Washington Postban megjelent véleménycikken alapult, amelyben Heard „a családon belüli bántalmazás ügyét képviselő közéleti személyiségként” jellemezte magát. Noha a cikk nem említette név szerint Deppet, ügyvédei azt állították, hogy mivel abban felismerhető volt, a cikk eredményeként karrierje óriási törést szenvedett.

Az esküdtszék Johnny Deppnek adott igazat. Ítéletében kimondta: a Washington Postban megjelent cikket Amber Heard jegyezte, annak állításai azonban hamisak voltak, és alkalmasak arra, hogy komoly kárt okozzon volt férjének. Az esküdtszék azt is kimondta, hogy Amber Heard kifejezetten rosszindulatú szándékból cselekedett. Johnny Depp sikeresen bizonyította állításai igazát.

Az ítélet szerint Amber Heardnek 15 millió dollárt kell fizetnie volt férjének

(Borítókép: Amber Heard és Johnny Depp 2015-ben a Velencei Filmfesztiválon. Fotó: Tiziana Fabi / Afp)

Rovatok