Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő részletek derültek ki, ezzel vesztette el Amber Heard az esküdtszék bizalmát

2022. június 3., péntek 15:46

Az utóbbi idő legnagyobb port kavaró perének egyik esküdtszéki tagja TikTokon osztott meg néhány kulisszatitkot a tárgyalás részleteiből. A videókban kifejtette, hogy Depp miért tűnt szavahihetőbbnek, Heard mikor vesztette el az esküdtszék bizalmát, illetve hogy végül miért ítéltek 15 millió dollárt Deppnek és kétmilliót Heardnek.

A férfi egyik TikTok-videóban azt állítja magáról, hogy a hét esküdt egyike volt Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében. Első beszámolóját azzal kezdte, hogy szeretne névtelen maradni. Az esküdtek nevét a tárgyalást követő egy évre titkosították, de aki szeretné megosztani tapasztalatait a tárgyalással kapcsolatban, az nyugodtan megteheti – derült ki a Daily Mail beszámolójából.

Mikor vált szavahihetetlenné Heard?

A témában természetesen rengeteg kérdést kapott a férfi, az egyik arra irányult, hogy mikor volt az a pont, amikor azt gondolta, hogy Heardnek egy szavát sem lehet elhinni.

Egyértelműen az adományozást/jótékony célú felajánlást nevezte meg. Egész pontosan nem lehetett eldönteni, melyikről volt szó, ugyanis Heard ezt a két szót szinonimaként használta. Ígérete szerint a Depptől kapott hétmillió dolláros válási kártérítés felét az Amerikai Polgári és Szabadságjogi Szervezetnek (ACLU) ajánlja fel, de Terence Dougherty, az ACLU ügyvezető igazgatója és általános jogtanácsosa szerint erre nem került sor.

Az esküdtszéki tag szerint továbbá döntő volt a két sztár ügyvédválasztása is. Depp ügyvédje, Camille Vasquez remek munkát végzett, és mindent megtett azért, hogy védence győztesen jöjjön ki a perből, de Heard ügyvédjéről ugyanez már nem mondható el, elmondása szerint úgy tűnt, mintha ott sem akarna lenni.

Csak hallgattam, és az egész egy baromságnak tűnt

A férfi bevallása szerint nem különösebben volt tisztában a celebvilág történéseivel, éppen ezért úgy gondolja, teljesen elfogulatlanul tudott dönteni. A tárgyalás első pillanatától az az érzése volt, hogy valami nem stimmel Amber Hearddel.

Már a legelejétől kezdve, amikor Amber Heard tanúskodott, minden olyan furcsának tűnt, ahogyan folyamatosan szemkontaktust tartott velem, és ez rendkívül kényelmetlenül érintett – olyannyira, hogy már nem néztem rá, amikor válaszolt

– mondta a férfi az egyik videóban.

Heard nem adja fel

Hiába az esküdtszék egyhangú döntése, Amber Heard nem hajlandó beletörődni az ítéletbe, megfellebbezi a döntést. Az esküdtszéki tag szerint ha Heard csapata elfogadná az ítéletet, az egyenlő lenne bűnösségének nyilvánosság előtti beismerésével.

A legtöbben nem értették, miért ítéltek mindkét félnek kártérítési díjat. Az egész csak az elszámoltathatóság miatt volt, hiszen mindkét fél felelősségre vonható az ügyben. Elmondása szerint az esküdtszék nem különösebben hitt Heardnek, de abban egyetértettek, hogy mindkét fél vétkes egymás rágalmazásában.

Rovatok