Index Vakbarát Hírportál

Bodrogi Gyula nem tudja, mikor állhat újra színpadra

2022. június 4., szombat 11:15

Jó hírek érkeztek a hét eleje óta otthonában gyógyuló Bodrogi Gyuláról, aki az elmúlt két hétben kétszer is kórházba került, miután bevizesedett a tüdeje. A színművészt kedden kiengedték a kórházból, azóta pedig, még ha nehezére esik is egy helyben maradni, felépülése érdekében csak a pihenésre koncentrál.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét múlt hét pénteken mentővel szállították a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. A 88 éves művész aznap reggel nem érezte jól magát és nem kapott levegőt, tüdeje bevizesedett. A színész azóta már több vizsgálaton is átesett, és kedden pedig hazaengedték a kórházból. 

Bodrogit az eset előtt tíz nappal hasonló tünetekkel szintén kezelték, akkor az intenzív osztályon ápolták. Jelenleg a kedvese, Angéla viseli a gondját otthon.

Állapota ugyan sokáig aggodalomra adhatott okot, a színművész már jól van, és annak ellenére, hogy sosem tudott megülni egy helyben, most minden idejét a pihenésnek szenteli, hogy mihamarabb újra ereje teljében lehessen. 

Igaza volt az orvosomnak, aki azt mondta, hogy a ramaty állapotomból csak a pihenés hozhat ki. Azt tapasztalom, hogy egy szundikálástól erőre kapok. Talán apróságnak tűnik, de ébredés után anélkül tudom feltenni a lábam a puffra, hogy a kezemmel segítenem kéne és ez nagy dolog. Szóval most három dolgot csinálok egész nap. Pihenek, pihenek és ha ezekkel végeztem, pihenek még egy kicsit

– árulta el a színész a Bors megkeresésére, aki hozzátette, sosem tudta elképzelni, hogy szándékosan is lehet erőltetni a pihenést, ám most a szükség miatt képes magát tudatosan álomba szenderíteni. 

Bodrogi ugyan egyelőre tényleg minden idejét a pihenésnek szenteli, fejben már félig újra a színpadon áll, bízik benne, hamarosan újra a közönség előtt szerepelhet.

Az orvosaim nem bocsátkoznak jóslatokba azzal kapcsolatosan, hogy mikor játszhatok újra, de én bizakodó vagyok. Amint képes leszek egy levegőre eljutni ából bébe anélkül, hogy valami nem stimmelne, már megyek is a színpadra

– ecsetelte, majd hozzátette, a pihenés mellett a gyógyszereket is előírás szerint szedi a mihamarabbi visszatérés érdekében, amelyek adagolásában kedvese, Angéla van a segítségére.

(Borítókép: Bodrogi Gyula 2021. decemberben. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok