Index Vakbarát Hírportál

Kevin Spacey óvadékot kapott a bíróságtól

2022. június 16., csütörtök 15:42

Kevin Spacey júliusig óvadékot kapott, miután csütörtökön részt vett az első bírósági tárgyaláson. A hatóságok öt bűncselekménnyel vádolják az amerikai színészt, köztük négyrendbeli szexuális zaklatással.

Amint arról már az Index is beszámolt, Kevin Spacey csütörtökre volt beidézve a westminsteri bíróságra. A hollywoodi színész ellen három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális zaklatás miatt emeltek vádat.

Spacey egy rövid eljárási meghallgatáson megerősítette nevét, születési dátumát és londoni lakcímét, ami után július 14-re tűzték ki következő meghallgatásának időpontját.

A bíróságtól feltétel nélküli óvadékot kapott, miután ügyvédje közölte a bírósággal, hogy a két tárgyalás között Spacey-nek vissza kell térnie az Egyesült Államokba munkája és családja miatt – írja a CNN.

A House of Cards 62 éves színészét a múlt hónapban három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális zaklatással vádolták, valamint egy ötödik vádpontban azzal, hogy egy személyt beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerített.

Spacey ügyvédje a bíróságon elmondta, hogy ügyfele határozottan tagadja a bűncselekményre vonatkozó összes vádat.

Kevin Spacey két Oscar-díjat nyert a The Usual Suspects és az American Beauty című filmben nyújtott alakításáért.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Carlos Jasso / AFP)

Rovatok