Index Vakbarát Hírportál

Ambrus Attila: Kiskoromban rendszeresen vertek

2022. június 25., szombat 08:08

Ambrus Attila igyekszik jó apa lenni, azonban szeretne másképp bánni gyermekeivel, mint amilyen nevelési módszerben neki volt része.

A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila boldog házasságban él nejével, Rékával, akivel már két gyermeket is nevelnek, Annát és Magort. Mint arról Ambrus a Borsnak beszámolt, meggyűlik a bajuk mostanában a gyerekneveléssel, mivel kislányuk már három és fél éves, kezd öntudatra ébredni, és el is érkezett a dackorszakhoz. Ahogy kifejtette, ennek köszönhetően mostanában nehezen boldogulnak vele. 

A nagyobbik gyerekemmel nem igazán bírok. A minap Székelyföldön hideg volt, szerettem volna, ha nem fázna meg. Megkértem, vegye fel a cipőjét, de ő vagy hatszor körberöhögött. Nyilván ilyenkor bepöccenek, de kezet sosem fogok rá emelni

– fejtette ki, valamint azt is kiemelte, megesküdött magának, hogy soha nem emel kezet a gyerekeire, inkább próbál higgadt maradni.

Mint kiderült, ez azért volt fontos a számára, mivel gyerekkorában vele nem bántak kesztyűs kézzel. Ugyan fontosnak tartja a hagyományokat, de vannak olyan dolgok, amiket a jövőre nézve inkább elfelejtene, mintsem követendő példának tekintse. 

Kiskoromban rendszeresen vertek, de én soha nem leszek képes ilyet tenni, nincs az a pénz. Nem verekszem, inkább megkérem a feleségem, hogy üssön rá ő Anna fenekére

– mondta a lapnak Ambrus, aki igen sajátos módszert talált arra, hogy hatással legyen gyermekére. Elárulta, hogy nem maradt más eszköze, mint a fenyegetés, így egyik nap azt mondta a lányának, hogy kikötözi egy fához, és „majd jön a medve, ami felneveli, ha így folytatja tovább″.

Ambrus kifejtette, hogy nemrég Erdélybe utaztak a barátokhoz és édesanyjához, akivel sok év után vette fel újra a kapcsolatot. Még kicsi volt, amikor faképnél hagyta őket, és beállt egy vallási gyülekezetbe, majd az esküvőjére sem ment el, így megorrolt rá. Végül a gyerekei érdekében kereste fel újra őt, mivel tudta, hogy szükségük van a nagymamájukra. Azóta már többször is jártak nála, ahogy telefonon is rendszeresen beszélnek.

Mint arról beszámolt, retteg attól, hogy a gyerekei egyszer a fejére olvassák, hogy miket tett a múltban. Ugyan tudja, hogy már megkapta érte a büntetést, de ettől függetlenül tart a véleményüktől. 

A gyerekek a mi tükörképeink. Én szembenéztem már a sajátommal, de azzal még nem, hogy ők később mit gondolnak majd rólam

– fejtette ki, valamint megjegyezte, bár az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, de igyekszik a legjobbat kihozni magából, hogy gyermekei semmiben ne szenvedjenek hiányt. Hozzátette, az, hogy jól csinálta-e a dolgát, majd 30 év múlva derül ki. 

(Borítókép: Ambrus Attila 2015. november 25-én. Fotó: Velvet) 

Rovatok