Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi II. Erzsébet kedvenc gyorsétele

2022. június 26., vasárnap 07:25

A fish and chips II. Erzsébet kedvenc étele, melyet leggyakrabban a skóciai Balmoral kastélyban tartózkodásakor fogyaszt. Bár sokszor hoznak neki az ételből, a királynő jobban szereti, ha frissen készítik el neki a finomságot.

A skóciai Aberdeenshire-ben található a Balmoral kastély, mind a mai napig a brit királyi család kedvenc nyári rezidenciája. II. Erzsébet is gyakran jár ide, és nemrég az is kiderült, melyik ételt fogyasztja szívesen ott tartózkodásakor.

A Mirror információi szerint a királynő egyik kedvenc étele az ikonikus angol gyorsétel, a fish and chips, amelyből ha teheti, mindig eszik egy adagot.

A februárban uralkodása hetvenedik évfordulóját ünneplő, 96 éves II. Erzsébet azonban nem csak akkor eszik fish and chipset, amikor a határtól északra tartózkodik, hanem akkor is, amikor a Windsor kastélyban van.

Egy bennfentes szerint azonban jobban szereti, ha helyben készítik el neki az ételt a kiszállítás helyett, utóbbi esetben az őt segítő személyzet egyik tagját küldik el beszerzés céljából. 

(Borítókép: II. Erzsébet királynő 2017. november 30-án. Fotó: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Rovatok