Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkosságtól tartanak, megfigyelés alá helyezték a 30 évre elítélt R. Kellyt

2022. július 2., szombat 11:33

Hiába született ítélet R. Kelly szexuális zaklatási ügyében szerdán, továbbra sem nyogodnak a kedélyek a korábbi előadó körül, ugyanis félő, hogy az énekes saját kezűleg végez magával a 30 évre szóló börtönbüntetésének kiszabását követően.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, harminc év börtönre ítélte a szexuális zaklatással vádolt és bűnösnek talált, R. Kelly művésznéven ismert R&B-énekest az illetékes brooklyni szövetségi büntetőbíróság.

Születési nevén Robert Sylvester Kelly egykori popsztárt egy esküdtszék tavaly találta bűnösnek kilenc vádpontban, így kiskorúak szexuális kizsákmányolásában, emberrablásban és vesztegetésben. A 30 évnyi büntetési tételt azonban csak most határozták meg. A zenész végig tagadta az ellene felhozott vádakat.

A korábbi előadót jogi képviselője szerint annak ellenére helyezik öngyilkossági megfigyelés alá az ítélethirdetést követően, hogy az eddig fogvatartott Kelly esetében eddig ezt nem tartották szükségesnek. 

Pusztán büntetésvégrehajtási okokból helyezték öngyilkossági megfigyelés alá, annak ellenére hogy a tárgyalás után elmonda, mentálisan jól érzi magát. Az ítélet elleni fellebbezésre szeretne készülni, emiatt aggodalmát fejezte ki a megfigyelés miatt

– mondta az E! Newsnak Jennifer Bonjean. 

Az ügyvéd a szerdai ítéletet követően némileg csalódottan beszélt, de kijelentette, nem adják fel, és fellebbeznek a bíróság döntése ellen.

Mr. Kelly jól van és izgatottan várjuk a fellebbezést, amelyet hamarosan benyújtunk. Az ügyfelem nagyon súlyos büntetést kapott, neki ez a 30 év felér egy életfogytiglani büntetéssel, de bízunk az általunk felhozott érveinkben és hogy sikerül meggyőznünk a fellebbviteli bíróságot

– mondta akkor a védő. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Borítókép:  Antonio Perez / Pool / Getty Images)

 

Rovatok