Index Vakbarát Hírportál

Mindent a vendégek kényelmetlenségéért, benzinkút mellett nyitottak egy nullacsillagos hotelt

2022. július 3., vasárnap 20:34

Gondolkozz alvás helyett – vallja a svájci Riklin testvérpár, akik formabontó, nullacsillagos, minden kényelmet nélkülöző szállást nyitottak egy benzinkút közvetlen szomszédságában. Céljuk azonban nem puszta polgárpukkasztás, szeretnék, ha az emberek olyan dolgokkal foglalkoznának a kényelem hiányában, mint az éghajlatváltozás és a különböző társadalmi problémák.

Egy-egy kiruccanás, nyaralás vagy út során mindenki igyekszik a lehető legpihentetőbb és legkényelmesebb szállást, hotelt találni magának. Egyesek számára fontos, hogy jó fekvésű legyen a szálláshely, másoknak a felszereltség és a nyújtott szolgáltatások jelentik a legfontosabb pontot, azonban akadnak olyanok is, akik mások rémálmáért, egy hangos, rosszul felszerelt, igencsak kényelmetlen szállásért is hajlandók fizetni. 

Így van ez a svájci Saillon városában található legújabb szálláshely esetében is, ahol egy testvérpár nullacsillagos szállodát nyitott egy helyi benzinkút közvetlen szomszédságában. A minden kényelmet nélkülöző hotelszobában mindössze egy franciaágy és két éjjeliszekrény található, a vendégek kényelmetlenségének érdekében pedig sem falak, sem ajtók, sem pedig tető nem található a szobán – szúrta ki a DailyMail

A Riklin testvérpár célja azonban nem egyszerű polgárpukkasztás a különleges szállás kialakításával, szeretnék, ha a vendégeik a nullacsillagos hotelben töltött idő alatt el tudnának gondolkozni az emberiséget érintő problémákon, ezzel együtt pedig szeretnék őket arra ösztönözni, hogy távozásukat követően máshogyan éljenek, mint előtte. 

Nem az alvás a lényeg. Az a fontos, hogy átgondoljuk a világ jelenlegi helyzetét. Az itt-tartózkodás egy kiállás amellett, hogy sürgős változásokra van szüksége a társadalmunknak

– vélekedett Frank Riklin.

A testvérek szeretnék, hogy kényelem hiányában a vendégek olyan témák miatt forgolódjanak éjszakánként, mint az éghajlatváltozás, a háborúk, az emberiség végtelen tökéletességre való törekvése, az általunk okozott károk a bolygón és a fogyasztói társadalom problémái.

Riklinék szerint az idő mindenkit sürget, hiszen a Föld nemcsak a hoteljeikben, hanem sehol máshol sem lesz komfortos, ha ilyen irányban halad továbbra is a világunk. 

Dióhéjban, most nincs idő az alvásra, azonnal reagálnunk kell. Ha ugyanabban az irányban folytatjuk, mint ahogyan most élünk, akkor több nem idilli hely lesz a világon, mint idilli

– foglalta össze küldetésüket Patrick Riklin.

A Daniel Charbonnier szállodatulajdonossal közösen kidolgozott projekt három további nullacsillagos lakosztállyal rendelkezik, azonban ezek mind festőibb környezetben várják a pihenni nem vágyókat: a szállások szőlőültetvényeken és egy festői domboldalon találhatók.

Az italokat és reggelit felszolgáló szobapincér-szolgáltatással kínált lakosztályok július 1. és szeptember 18. között állnak a gondolkodni vágyó érdeklődők rendelkezésre. A tökéletlen éjszakai alvás ára pedig a legfapadosabb körülmények ellenére is meglehetősen borsos, 325 svájci frankot (128 ezer forintot) kérnek el egy éjszakáért. De mi van, ha esik az eső? A testvérpár erre is gondolt, rossz idő esetén a vendégeket egy, a falun belüli szállodában helyezik el.

Na, kinek jött meg a kedve egy zajos és büdös hajnali tankolásra ébredni? További képeket itt talál a különleges szállásról.

(Borítókép: A Riklin testvérpár által nyitott nulla csillagos szállás a svájci Saillon városában 2022. június 14-én. Fotó:  Denis Balibouse / Reuters)

Rovatok