Index Vakbarát Hírportál

Amber Heard összes fellebbezési indítványát elutasították

2022. július 14., csütörtök 07:24

Penney Azcarate, virginiai Fairfax megyei bíró, aki júniusban elnökölt a hathetes tárgyaláson, szerdán írásbeli végzést adott ki, amelyben elutasította a színésznő kérelmét.

Múlt héten Heard ügyvédjei indítványt nyújtottak be, amelyben azt állították, hogy a tárgyalásra kiválasztott esküdtek egyike nem ugyanaz a személy volt, aki az esküdtszéki idézést kapta. 

Az idézésben szereplő személy, aki születési évének 1945-öt adott meg, ugyanazzal a vezetéknévvel és címmel rendelkezik, mint az esküdt, aki születési évének 1970-et adott meg. A bírósági beadvány szerint „az a személy, aki ezzel a névvel jelent meg az esküdtszéki szolgálatra, nyilvánvalóan a fiatalabb volt”. Az alperes nem állítja, hogy a tizenötödik esküdt szerepeltetése bármilyen módon hátrányosan érintette őt – írta szerdai határozatában Azcarate.

Az esküdtet átvilágították, az esküdtszék teljes létszámában ült, tanácskozott, és ítéletet hozott. Ezt a bíróságot az esküdtszék kompetens döntése köti

– olvasható a határozatban.

Hétfőn Johnny Depp ügyvédjei Heard jogászcsapatának beadványát komolytalannak nevezték.

Miközben Ms. Heard sárdobálásba kezdett, de az esküdtszék kártérítésre vonatkozó ítélete tökéletesen észszerű volt, és a tárgyalás során elhangzott bizonyítékok és tanúvallomások ezt alá is támasztották

– írták Depp ügyvédjei.

A Heard–Depp-párbaj előzményei

Depp 2019 márciusában beperelte Heardot rágalmazásért, miután Heard 2018-ban a The Washington Postban írt egy véleménycikket a családon belüli erőszakról. A cikk nem említette név szerint Deppet, de az ügyvédjei szerint a cikk rágalmazta őt azzal, hogy a bántalmazás állításaira hivatkozott, amikor 2016-ban beadta a válókeresetet.

Június elején egy esküdtszék bűnösnek találta Heardet három rágalmazási vádpontban, és arra kötelezte, hogy fizessen 10,35 millió dollár kártérítést Deppnek. Deppet egy rágalmazási vádpontban találták bűnösnek, Heardnek pedig 2 millió dollár kártérítést ítéltek meg.

Az esküdtszék megállapította, hogy mindketten bántalmazták egymást, de Heard csapata nem tudta bizonyítani, hogy Depp bántalmazása fizikai lett volna – írja az ABC News

(Borítókép: Amber Heard színésznő elhagyja a Fairfax megyei bíróság épületét 2022. június 1-jén. Fotó: Win McNamee / Getty Images)

Rovatok