Index Vakbarát Hírportál

Kiderültek a részletek Jennifer Lopez és Ben Affleck filléres esküvőjéről

2022. július 19., kedd 08:16

Amellett, hogy az esküvőjükkel is meglepték a rajongókat, volt egy másik sokk is, amikor a pár házassági dokumentumából kiderült, hogy J-Lo lemond híres becenevéről, és Jennifer Affleck lesz.

Jennifer Lopez és Ben Affleck 2003-ban lemondták a nagy hírverést kiváltó esküvőjük napját, akkoriban ez volt az év celebsztorija. Majdnem 20 évvel később a „Bennifer" becenévre hallgató pár végül egy visszafogott, 92 dolláros ceremónia keretében kötötte össze az életét Las Vegasban vasárnap hajnalban.

Az 52 éves szupersztár J-Lo a heti hírlevelében közölte a rajongókkal:

Maradj elég sokáig, és talán megtalálod életed legszebb pillanatát Las Vegasban, hajnali fél egykor a szerelem alagútjában a gyerekeiddel és azzal, akivel örökké együtt leszel. A szerelem nagyszerű dolog, talán a legjobb dolog, és érdemes várni rá.

Ha a rajongók olyan extravagáns A listás esküvőt vártak volna, amilyet a pár évekkel ezelőtt tervezett, akkor nagyot csalódhattak. Mindössze három hónappal azután, hogy Ben feltette a kérdést, miközben Jennifer a fürdőkádban pihent, a párnak sikerült úgy elslisszolnia, hogy azt senki sem vette észre.

Az Argo-akció rendezőjének korábbi felesége, Jennifer Garner komornak tűnt, miközben három gyermeküket kitette J-Lo otthonában szombaton. Másnap Jennifer, aki 2005–2018 között volt Ben felesége, mosolygós képeket posztolt a Tahoe-tónál tett kiruccanásról.

A pár egy csillogó, ötcsillagos helyszín helyett a Sin Citybeli Little White Chapelt választotta. Ez az a hely, ahol Britney Spears 2004-ben gyermekkori barátjához, Jason Alexanderhez ment feleségül, majd 55 órával később érvénytelenítette a házasságot.

Míg Jennifer a kápolna pihenőjében készült a sminkmesterrel és közeli barátjával, Chris Appletonnal, addig Ben fehér szmokingban a rózsaszín csempével burkolt férfi WC-ben filmezte magát, és elárulta: „És ez az én öltözőm.”

„Bennifer” négy másik párral együtt állt sorba, hogy elmondhassák a fogadalmukat. J-Lo így nyilatkozott:

Mögöttünk két férfi fogta egymás kezét és ölelte egymást. Előttünk egy fiatal pár, akik a kislányuk második születésnapján tették meg a háromórás utat Victorville-ből, mindannyian ugyanazt akartuk, hogy elismerjenek minket partnerként, és a házasság ősi és szinte egyetemes szimbólumán keresztül nyilvánítsuk ki szerelmünket a világnak.

Ben gyermekei mellett Jennifer 14 éves ikrei, Emme és Max is jelen voltak. Fél egykor a vegyes család egy rózsaszín Cadillacben ült, amikor a pár letette a fogadalmat, miután úgy döntöttek, hogy lemondanak az Elvis-imitátorról.

„A kis kápolnában felolvastuk a saját fogadalmainkat, és átadtuk egymásnak a gyűrűket, amelyeket életünk végéig viselni fogunk. Még Bluetooth is volt egy rövid meneteléshez az oltárhoz. Végül is ez volt a lehető legjobb esküvő, amit csak el tudtunk volna képzelni. Olyan, amiről már régóta álmodtunk, és ami végre valósággá vált” – jegyezte meg J-Lo.

Affleck a Gigli című film forgatásán ismerkedett meg Lopezzel még 2001-ben, amikor J-Lo második férjével, Chris Judd-dal volt házas, aki a Love Don't Cost A Thing klipjének a táncosa volt. Elsőként 1997-ben a kubai pincér Ojani Noához ment feleségül, de a házasság egy éven belül szétesett.

Ben 2002-ben szerepelt J-Lo Jenny From The Block című klipjében, és még azon az őszön meg is kérte a kezét egy 6 karátos, piros színű gyűrűvel.

Az esküvőt a kaliforniai Santa Barbarában található Four Seasons Biltmore Hotelben tartották, a hírek szerint 1,8 millió dolláros ceremónia keretében. Vera Wang tervező nyolc hónapot töltött azzal, hogy három ruhát tervezzen J-Lo számára, aki végül egy 19 200 dolláros, 18 rétegű ruhát választott.

Hogy a mostani helyszínt titokban tartsák a média és a rajongók előtt, 400 vendégüket – köztük Ben régi barátját, Matt Damont – telefonon hívták meg, és csak a napokban tudatták velük a helyszínt.

A paparazzók félrevezetése érdekében a pár utalt arra, hogy Hawaiin, Georgiában, sőt Dél-Amerikában is összeházasodnak.

Az esemény előtt azonban kiszivárgott a helyszín. Úgy tudni, hogy egy elégedetlen menyasszonyi anyuka, akinek az esküvői társasága ugyanott akart megszállni, panaszkodott a Bennifer nagy napja körüli felhajtásra. A sztárpár gyorsan talált egy másik helyszínt, de egy nappal a szertartás előtt közölték a vendégekkel, hogy elhalasztják az esküvőt.

„Ez volt a legromantikusabb dolog, amit el tudtam képzelni”

A következő évben azonban Bennifer szakított. A netflixes dokumentumfilmjében J-Lo utalt arra, hogy az amerikai média „rasszista” bánásmódja szerepet játszott a kapcsolatuk felbomlásában. Bár Bennifer döntése, hogy a Kis Fehér Kápolnában házasodjanak össze, valószínűtlennek tűnhet, J-Lo egyszer azt nyilatkozta, hogy soha nem házasodott templomban. Korábbi nászairól ennyit mondott:

Háromszor voltam házas, egyszer kilenc hónapig, egyszer pedig 11 hónapig, szóval azokat nem igazán számolom.

J-Lo és Ben állítólag jóban maradtak az évek során, és a férfi 2021 áprilisában az Instyle-nak azt mondta: „Nagy tehetséggel rendelkezik, de nagyon keményen meg is dolgozott a sikeréért, és nagyon örülök neki, hogy úgy tűnik, végre megkapja azt az elismerést, amit megérdemel.”

Amikor a következő hónapban félrelépési pletykák közepette felbontotta kétéves eljegyzését a korábbi amerikai baseballjátékossal, Alex Rodriguezzel, az megnyitotta az utat Bennifer újraegyesítéséhez. Miközben J-Lo a Dominikai Köztársaságban forgatta a Shotgun Wedding című filmet, Ben szerelmes e-maileket küldött az exének. A párt Los Angelesben és Miamiban látták, ahol Jennifer tartózkodott, de a szeptemberi Velencei Filmfesztiválig vártak a vörös szőnyeges debütálással.

Áprilisban eljegyezték egymást, egy hatalmas, zöld köves gyűrűvel, Jennifer pedig azt mondta, hogy örömkönnyeket sírt:

Egyáltalán nem volt semmi extravagáns, de ez volt a legromantikusabb dolog, amit el tudtam volna képzelni… Csak egy csendes szombat este otthon, két ember, akik megígérték, hogy mindig ott lesznek egymásnak. Két nagyon szerencsés ember, akik kaptak egy második esélyt az igaz szerelemre.

Egy idei interjúban Jennifer kijelentette, hogy kapcsolatuk a korral egyre erősebb lett: „Azt hiszem, most már elég erősek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, mi a valóság és mi nem, míg amikor fiatalabbak voltunk, talán a külső hangokat egy kicsit nehezebb volt összeegyeztetni és túlélni. Most idősebbek vagyunk, okosabbak vagyunk, több tapasztalatunk van, máshol tartunk az életünkben, most már gyerekeink vannak, és ezeknek a tudatában kell lennünk.”

Két évtized után is néhány dolog állandó maradt a hollywoodi sztárok számára. Lehet, hogy közel 20 év és négy válás kellett ahhoz, hogy idáig eljussanak, de úgy tűnik, Ben és Jennifer végre rátaláltak az igaz szerelemre – írja a Sun

(Borítókép: Ben Affleck és Jennifer Lopez. Fotó: Filippo Monteforte / AFP)

Rovatok